Πτώση στις τιμές του πετρελαίου λόγω ΗΠΑ και Ιράν…

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι τιμές του πετρελαίου μετά τις δηλώσεις από πλευράς Ουάσινγκτον ότι είναι πιθανό να εξετάσει εξαιρέσεις στην επιβολή κυρώσεων προς κάποιες χώρες που εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν, αλλά και τις πληροφορίες ότι η Σαουδική Αραβία θα καλύψει τυχόν ελλείψεις στην προσφορά πετρελαίου από το Ιράν.

Το αργό διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ σημειώνουν πτώση… στα…, ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά… στα…

Οι αμερικανικές κυρώσεις θα εφαρμοστούν στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τις 4 Νοεμβρίου και η Ουάσινγκτον ασκεί πίεση σε κυβερνήσεις και επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να μειώσουν και εν τέλει να εκμηδενίσουν τις εισαγωγές τους.

Ωστόσο, Αμερικανός αξιωματούχος την περασμένη Παρασκευή δήλωσε ότι η χώρα μπορεί να εξετάσει κάποιες εξαιρέσεις για χώρες που έχουν ήδη δείξει ότι κάνουν προσπάθειες μείωσης των εισαγωγών τους σε ιρανικό πετρέλαιο.

Σε μια ένδειξη ότι οι ιρανικές εξαγωγές δεν θα εκμηδενιστούν από τον Νοέμβριο, η Ινδία θα αγοράσει 9 εκατ. βαρέλια ιρανικού αργού τον επόμενο μήνα, μετέδωσε το Reuters.

Παράλληλα, οι ανησυχίες ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα επηρεάσει την ανάπτυξη των δύο χωρών και θα μειώσει την κατανάλωση πετρελαίου αποτελούν επίσης έναν παράγοντα που επηρεάζει την αγορά κατά την έναρξη της εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα εξόρυξης των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε η τρίτη συνεχόμενη πτώση, γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερη σερί πτώσης από τον Οκτώβριο του 2017