ΠτΔ: Fair play στο γήπεδο, fair play στην κοινωνία

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας στο φεστιβάλ προσφοράς για ενίσχυση του οργανισμού «Γκολ στη Ζωή»

Αν είναι κάτι που αισθάνομαι απόψε είναι μια ιδιαίτερη ικανοποίηση, διότι ο προγραμματισμός ήταν να επιστρέψουμε από την Νέα Υόρκη σήμερα. Αλλά, βλέποντας το πρόγραμμα και τη διοργάνωση του φεστιβάλ της Πετρολίνα, σε συνδυασμό με τους υπέροχους φίλους, αγαπημένους όλων, τους ποδοσφαιριστές μας, είπα καλύτερα να επιβαρυνθεί το πρόγραμμα προκειμένου να είμαι παρών για να δώσω αυτό που νιώθω: την ίδια αγάπη που δίδετε και όλοι εσείς. Θεώρησα ότι η εδώ παρουσία μου θα ήταν κάτι σημαντικό, αλλά πιο σημαντική είναι η παρουσία των χιλιάδων κόσμου που συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της αγάπης.

Και θέλω να συγχαρώ θερμά την Πετρολίνα, διότι πέραν από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, εδώ και τρία χρόνια διοργανώνει εκδηλώσεις με επίκεντρο πάντοτε τον άνθρωπο και συμβάλλει σημαντικά στην ικανοποίηση των αναγκών των συνανθρώπων μας.

Είναι ένα κίνημα εθελοντισμού που εξαπλώνεται από άκρη σε άκρη στην Κύπρο μέσα και από την πρωτοβουλία των ποδοσφαιριστών, των ειδώλων της νεολαίας. Και θα το πω με αυτοκριτική διάθεση: όταν εμείς προσπαθούμε να διοργανώσουμε συγκεντρώσεις και ο κόσμος πια απογοητευμένος από τα λάθη, τις παραλείψεις μας ή τη βαβυλωνία που διακρίνει τις σχέσεις μας δεν προσέρχεται ή δεν μας ακούει, τα γήπεδα είναι γεμάτα και αυτό κάτι συμβολίζει.

Υπάρχει μια ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτό το σπορ αλλά πολύ μεγαλύτερη αδυναμία υπάρχει στους ποδοσφαιριστές μας. Fair play στο γήπεδο, fair play στην κοινωνία.

Συγχαρητήρια Κωνσταντίνε, καθώς και σε όλους τους ποδοσφαιριστές που πραγματικά, κατά αυτό τον τρόπο, ως πρότυπα της νεολαίας, δίδετε και πρότυπα στον εθελοντισμό, δημιουργείτε τις προϋποθέσεις ώστε ο ένας μετά τον άλλο να ακολουθεί και να δημιουργούνται συνεχώς νέες εθελοντικές οργανώσεις. Και δεν είναι τυχαία που η Κυβέρνηση έκρινε ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια μεγαλύτερη συμμετοχή του κράτους, της πολιτείας, για αυτό και ο διορισμός του Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη.

Εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους ανεξαιρέτως τους εθελοντικούς οργανισμούς, στον κόσμο που τους ακολουθεί, σε όλους όσοι μέσα από τον εθελοντισμό δημιουργούν προϋποθέσεις, ώστε παράλληλα με το κράτος να υπάρχει και η αλληλεγγύη από την κοινωνία και για αυτό μπορούμε να είμαστε όλοι υπερήφανοι.

Στην Κύπρο το αίσθημα αλληλεγγύης, το αίσθημα ανθρωπιάς είναι κάτι που αποδείχθηκε σε κρίσιμες ώρες καθ’ όλη την Ιστορία μας.

Συγχαίρω ξανά την Πετρολίνα και το «Γκολ στη Ζωή». Θα είμαστε δίπλα σας ως κράτος στην προσπάθεια που καταβάλλετε για να στεγάσετε προσωρινά όσους τα παιδιά τους είναι στο ογκολογικό του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Ευχαριστώ τους εθελοντές και όλους εσάς που δώσατε στήριξη και ζωή σε αυτή την προσπάθεια της Πετρολίνα.