ΠτΔ: Το πάθος του ΑΚΕΛ για απομάκρυνσή μου από την εξουσία, κατέστη εμμονή

Το πάθος του ΑΚΕΛ για απομάκρυνσή μου από την εξουσία, κατέστη εμμονή, αανφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Αυτούσια η δήλωση: 

Το πάθος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ για απομάκρυνση μου από την εξουσία, δυστυχώς, κατέστη εμμονή, και ως εκ τούτου δεν προτίθεμαι να εμπλακώ στον συκοφαντικό κατήφορο που ακολουθούν.

Θεωρώ, όμως, και οφείλω να επισημάνω, ότι είναι απαράδεκτη η σημερινή προσπάθεια του ΑΚΕΛ αμφισβήτησης της ικανότητας και ακεραιότητας της Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟ.Κ.Α.Σ) η οποία αρχίζει έρευνα για την υπόθεση, παρά το γεγονός πως ακόμη και το δημοσίευμα που επικαλούνται ρητώς αναφέρει και επί λέξει: «Τα έγγραφα δεν περιέχουν οποιαδήποτε απτή απόδειξη ότι το δικηγορικό γραφείο ή οι υπάλληλοι του, παραβίασαν οποιεσδήποτε νομοθεσίες ή διέπραξαν οποιοδήποτε αδίκημα». (The documents do not contain any specific evidence that the firm or its employees broke any laws or committed any crimes.)

Την ίδια ώρα το ΑΚΕΛ παραγνωρίζει μια σειρά μέτρων που ως Κυβέρνηση έχουμε λάβει προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία και το κύρος του κράτους από το κατάντημα που το είχαν οδηγήσει το διάστημα που κυβερνούσαν.

Η απάντηση προς το ΑΚΕΛ είναι η παραπομπή στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Τράπεζας όπου καταγράφεται η σωρεία μέτρων και το ογκώδες έργο Κυβέρνησης – Κεντρικής Τράπεζας – Εποπτικών Αρχών – Βουλής των Αντιπροσώπων, με τίτλο «Παρεμπόδιση και καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας». https://www.centralbank.cy/el/licensing-supervision/prevention-and-suppression-of-money-laundering-activities-and-financing-of-terrorism-1

Θα μπορούσα, επίσης, να αναφερθώ και στην επίθεση που δέχθηκε η Κυβέρνηση μου από το ΑΚΕΛ για τα μέτρα που λάβαμε ώστε να κλείσουν οι εταιρείες Κέλυφος.

Θέλω να επαναλάβω την έκκληση όπως επικρατήσει επιτέλους η λογική. Το συμφέρον της Κύπρου πρέπει να τεθεί πάνω από κομματικές σκοπιμότητες. Την ίδια ώρα, θέλω να καταστήσω σαφές πως ανάλογες συμπεριφορές περιφρονούν τη δημοκρατικά εκφρασθείσα βούληση του λαού τον Φεβρουάριου του 2018 όταν το 57% μου ανέθεσε την ισχυρή εντολή για διακυβέρνηση της χώρας μέχρι το 2023.

Αυτή είναι εντολή πενταετίας και θα αλλάξει το 2023 με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι τριάμισι χρόνια πριν, με κομματικές ντιρεκτίβες.