ΠτΔ: Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από κοινού με την κ. Ολγκίν για να πετύχουμε την επανέναρξη των συνομιλιών

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από κοινού με την κα Ολγκίν για να πετύχουμε τον στόχο της επανέναρξης των συνομιλιών, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στις εγκαταστάσεις του τερματικού υποδοχής φυσικού αερίου στο Βασιλικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν, νωρίτερα σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, είπε ότι «είχα μια πάρα πολύ καλή συνάντηση-ανασκόπηση αυτής της εβδομάδας που ήταν εδώ η κα Ολγκίν.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από κοινού, με ένα και μοναδικό στόχο: την επανέναρξη των συνομιλιών.

Βήμα με βήμα ευελπιστώ – σίγουρα από δικής μας πλευράς αυτή η βούληση είναι δεδηλωμένη – να πετύχουμε αυτό τον στόχο.

Θα επιστρέψει και πάλι η κα Ολγκίν, θα επισκεφθεί πρώτα κάποιες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Βήμα με βήμα να πετύχουμε τον στόχο».

Ερωτηθείς είπε ότι δεν επιθυμεί να προκαταλάβει ούτε να μιλήσει δημόσια για τα αποτελέσματα της προσπάθειας της κας Ολγκίν. «Δεν είναι ούτε ορθό και ούτε θα προχωρήσουμε στο Κυπριακό μέσα από επικοινωνιακές δηλώσεις», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Πρόσθεσε ότι «μας ενδιαφέρει η ουσία. Και η κα Ολγκίν εργάζεται προς την κατεύθυνση της ουσίας, που είναι η επανέναρξη των συνομιλιών».