ΠτΔ: Προσβλέπουμε σε ενδυνάμωση των σχέσεων και της συνεργασίας μας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα στις 6.15μμ ώρα Κύπρου με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό κα Τερέζα Μέι στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στο Λονδίνο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου της Κοινοπολιτείας, συνοδευόταν στη συνάντηση από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Πρόδρομο Προδρόμου και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η κα Μέι αναφέρθηκε στους «μακρόχρονους και πολύ στενούς δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου σημειώνοντας ότι «θέλουμε να συνεχίσουμε να τους ενισχύουμε».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις των δύο χωρών και στην επιθυμία για συνεργασία κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το Brexit, ενώ αναφέρθηκε επίσης στη δραστήρια κυπριακή κοινότητα στη Βρετανία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στο κυπριακό πρόβλημα είπε ότι είναι κάτι που αποτελεί ντροπή να υφίσταται μετά από 45 χρόνια.

Πρόσθεσε τέλος ότι «προσβλέπουμε να αναπτύξουμε και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις και τη συνεργασία μας η οποία έχει ήδη ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια»