ΠτΔ: Περήφανος για την παρουσία 43 χωρών για τους αγώνες Τάε Κβο Ντο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σε χαιρετισμό του στους Πανευρωπαϊκοί αγώνες Τάε Κβο Ντο Εφήβων Νεανίδων στο Κίτιο Στάδιο στη Λάρνακα τόνισε ότι “με κάνει περήφανο διότι 43 τόσες χώρες φιλοξενούνται σήμερα στην πόλη της Λάρνακας”.

Αυτούσιος ο χαιρετσιμός του Προέδρου της Δημοκρατίας:

“Αγαπητές μου αθλήτριες και αθλητές, αξιότιμοι προσκεκλημένοι,

Σας καλωσορίζουμε στην πόλη της Λάρνακας μία πόλη με αθλητική παράδοση και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

Σας καλωσορίζω στην Κύπρο στην οποία ο αθλητισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία και αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας μας.

Πάντοτε αγαπητοί μας φίλοι, όταν μιλάμε για τον αθλητισμό στην Κύπρο, με περηφάνια υπενθυμίζουμε τους συνομιλητές μας πως η πατρίδα μας αποτελούσε μέρος των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων των οποίων η ιστορία πηγαίνει μακριά πίσω στο 776 πΧ.

Αποτελεί ύψιστη τιμή για την χώρα μας να φιλοξενούμε μία διοργάνωση σε τόσο υψηλό επίπεδο, ειδικά μάλιστα εφόσον πρόκειται για το Ολυμπιακό άθλημα του Τάε Κβο Ντο , το οποίο είναι ένα από τα πιο δυναμικά διαδιδόμενα αθλήματα σε όλο τον κόσμο

Με κάνει περήφανο διότι 43 τόσες χώρες φιλοξενούνται σήμερα στην πόλη της Λάρνακας.

Βλέποντας τόσους πολλούς κορυφαίους νέους αθλητές να αγωνίζονται στη χώρα μας, μόνο ικανοποίηση μπορεί να νιώθουμε καθώς η παρουσία τους στην Κύπρο αποτελεί ευκαιρία για όλους μας να παρουσιάσουμε τόσο το άθλημα του Τάε Κβο Ντο όσο και τις δυνατότητες που υπάρχουν στο νησί μας για διοργανώσεις υψηλού επιπέδου.

Στη χώρα μας καταστρώνουμε ένα οργανωμένο σχέδιο για τον αθλητισμό και τις κοινωνικές και οικονομικές του προεκτάσεις και είμαι βέβαιος ότι οι αγώνες που σήμερα αρχίζουν θα αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που καταβάλλουμε.

Τέτοιες δραστηριότητες σε χώρες με το μέγεθος της πατρίδας μου έχουν υψηλή προστιθέμενη αξία και αναδεικνύουν τις πραγματικές μας δυνατότητες οι οποίες είναι σε πολλά ζητήματα αντιστρόφως ανάλογες του μεγέθους της χώρας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού γεγονότος και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Επιτροπής, και εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους τους αθλητές.