ΠτΔ κατά Οδυσσέα: Δεν μπορεί να μετατραπεί σε κυβερνήτη

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξήστο κανάλι OMEGA ανέφερε πως «δημιουργείται ένας θόρυβος εκ του μη όντος, ο Γενικός Ελεγκτής με βάση το Άρθρο 116 του Συντάγματος έχει κάθε εξουσία ελέγχου και υποχρέωση ελέγχου της δημοσιονομικής διαχείρισης από πλευράς Κυβερνήσεως. Σε 24 χώρες της ΕΕ που έγινε αξιοποίηση του πρώτου εργαλείου που είχαμε προτείνει, εις ουδεμία των χωρών έχει εμπλοκή είτε το ελεγκτικό συνέδριο είτε ο Γενικός Ελεγκτής. Είναι αδιανόητο να εποπτεύει ή να θέλει εξ αρχής να είναι σύμβουλος, αλλά με δικαίωμα ελέγχου».

Συνεχίζοντας ανέφερε:

Ο κάθε ένας θα πρέπει να σέβεται την ανεξαρτησία των θεσμών και τους θεσμούς του κράτους. Δεν μπορεί να εμφανίζεται ο Γενικός Ελεγκτής να υποκαθιστά τον Γενικό Εισαγγελέα και να αποφαίνεται για το ποια είναι τα θέματα που πρέπει να πάνε στη βουλή, επισήμανε.

«Δεν είναι δουλειά του να εποπτεύει όλες τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Δεν μπορεί να μετατραπεί σε κυβερνήτη ή συγκυβερνήτη και δεν μπορεί να πολιτεύεται και να ταυτίζεται με κόμματα», τόνισε με εμφαντικό τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος προσχώρησε και ένα βήμα πάρα πέρα κάνοντας αναφορά σε τάσεις λαϊκισμού και ανάρμοστης συμπεριφοράς του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ο Πρόεδρος σχολίασε και τα όσα λέχθηκαν υπό μορφή επικρίσεων για πάρτι μέσα από την όλη διαδικασία: « Μα θα κάνει πάρτι η Κυβέρνηση γιατί η τράπεζες θα δίνουν δάνεια οι οποίες ελέγχονται από τον κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζά», διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: omegalive.com.cy