ΠτΔ: Θα εκδώσω αύριο ανακοίνωση για να δούμε ποια είναι τα απόρρητα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) στην Κοφίνου, είπε ότι  αύριο,  θα εκδώσει ανακοίνωση για να απαντήσει στις κατηγορίες που δέχεται σχετικά με τη διαρροή των εγγράφων του Κραν Μοντάνα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αναφορικά με τις κατηγορίες που δέχεται από την αντιπολίτευση για την ενέργειά του να δώσει σε ορισμένα άτομα μέρος των εγγράφων του Κραν Μοντάνα, ο Πρόεδρος είπε:

«Για μέρες κάνω υπομονή προσπαθώντας να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις. Θα εκδώσω αύριο ανακοίνωση για να δούμε ποια είναι τα απόρρητα».

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος τα χαρακτήρισε απόρρητα «γιατί ήταν για ιδίαν χρήση όσων αρθρογραφούσαν και δημιουργούσαν την εικόνα ή έδιναν την εντύπωση ότι πέραν της Τουρκίας φέρει ευθύνη και η κυπριακή πλευρά. Πιστεύω καλόπιστα, ενδεχόμενα, για την επιθυμία τους να δουν το Κυπριακό να λύνεται».

«Είναι απόρρητο το Κοινό Ανακοινωθέν της 4ης Ιουνίου; Είναι απόρρητες οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς που είναι καλά γνωστό πόσο την ενημέρωνα; Είναι απόρρητα τα συνοπτικά πρακτικά; Μόνο αυτά περιέχονταν στο φάκελο; Βεβαίως θα απαντήσω αύριο και επειδή μου αποδίδουν και τάχα για να εξευμενίσω οπαδούς μου, ο κ. Άντρος Κυπριανού δεν νομίζω να είναι οπαδός μου. Πήρε και ο Άντρος Κυπριανού φάκελο; Βεβαίως ναι» κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος.