ΠτΔ: Ευαρέσκεια για την αυξημένη συμμετοχή τ/κ – Ανησυχία για την αποχή

Ευαρέσκεια για την αυξημένη συμμετοχή τ/κ εξέφρασε σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ταυτοχρονα εξέφρασε ανησυχία για την αποχή.

«Εκφράζω την ικανοποίηση μου γιατί οι σημερινές εκλογές διεξήχθησαν σε ένα κλίμα απόλυτου πολιτικού πολιτισμού, όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

Θα ήθελα να απευθύνω θερμές ευχαριστίες προς όλους όσους εργάστηκαν και έφεραν με απόλυτη επιτυχία σε πέρας την αποστολή τους.

Συγχαίρω όσους εκ των υποψηφίων θα λάβουν την εντολή του λαού και είμαι βέβαιος ότι ενωμένοι θα εργαστούν για το καλώς νοούμενο συμφέρον των Κυπρίων πολιτών.

Την ίδια στιγμή εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς όσους των πολιτών άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, δεν παύει όμως να είναι ανησυχητικό ότι μια μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας επέλεξαν την αποχή. Ένα φαινόμενο που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά σε κυπριακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θα ήταν παράλειψη μου να μην εκφράσω την ευαρέσκεια μου και για την αυξημένη συμμετοχή των συμπατριωτών μας Τουρκοκυπρίων.

Οι εκλογές έχουν τελειώσει. Από αύριο αυτό που προέχει είναι η συνεργασία όλων, ώστε με αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε τις όποιες απειλές δέχεται η πατρίδα μας, να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, αλλά και από κοινού να προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν το κράτος μας αντάξιο των προσδοκιών του λαού μας.»