ΠτΔ: Εσείς, οι γυναίκες, θα δώσετε το σύνθημα της νίκης

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, με γυναίκες όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών τάξεων, γυναίκες αγωνίστριες, γυναίκες πολιτικοί, γυναίκες επιχειρηματίες, έδωσαν το παρόν τους στη παγκύπρια συγκέντρωση γυναικών, όπου απήυθυνε χαιρετισμό ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος  στον χαιρετισμό του τόνισε: “Εσείς, οι γυναίκες, είναι που την ερχόμενη Κυριακή θα δώσετε το σύνθημα της νίκης.

Εσείς με το δικό σας λόγο, τις δικές σας επαφές, τη δική σας επιχειρηματολογία, τη δική σας αξιοπιστία, τη δική σας πειστικότητα.”

Αυτούσιος ο χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας:

Αγαπημένες φίλες,

Με συγκινείτε πραγματικά σήμερα με την παρουσία σας, τη μεγάλη συμμετοχή, τη μεγάλη ανταπόκριση, τη θερμή υποδοχή.

Με συγκινείτε με τον ενθουσιασμό σας, την αφοσίωση και την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου.

Με δικαιώνετε για το γεγονός ότι επέλεξα να ολοκληρωθούν οι τελικές μου συγκεντρώσεις με τη σημερινή.

Είμαι σήμερα συγκινημένος γιατί βλέπω να με τιμούν με την παρουσία τους, γυναίκες με τις οποίες συμπορευθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια είτε σε φιλικό, είτε σε επαγγελματικό, είτε σε πολιτικό επίπεδο.

Είμαι σήμερα διπλά συγκινημένος που βρίσκονται εδώ και με τιμούν με την παρουσία τους, γυναίκες που δεν ήμασταν πάντα στο ίδιο πολιτικό χαράκωμα.

Γυναίκες που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους και σήμερα προτάσσουμε μαζί το συμφέρον και την πορεία της πατρίδας μας.

Βλέπω εδώ νέες γυναίκες που πλέον αισθάνονται ότι δημιουργούνται οι ευκαιρίες για να ευημερήσουν και να εκπληρώσουν τα οράματα της.

Γυναίκες του καθημερινού μόχθου και της βιοπάλης, φοιτήτριες, επαγγελματίες, επιστήμονες, επιχειρηματίες.

Φίλες μου,

Αισθάνομαι σήμερα προνομιούχος που βρίσκομαι ανάμεσα σας.

Εσάς τις γυναίκες οι οποίες από όποια θέση και αν υπηρετήσατε την κοινωνία, με την ικανότητα, την εργατικότητα, την αποτελεσματικότητα, το δυναμισμό, το πάθος σας καταφέρνετε να φέρνετε πάντοτε εις πέρας την αποστολή σας.

Αγαπημένες φίλες,

Είναι ακριβώς αυτή η πίστη που έχω στις ικανότητες του γυναικείου φύλου που με ώθησε να εμπιστευθώ θέσεις ευθύνης του κυβερνητικού μηχανισμού σε γυναίκες.

Επιτρέψτε μου να αναφέρω ότι το ποσοστό των διορισμών των γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των Δημόσιων Οργανισμών ανέρχεται περίπου στο 27% και στις στις θέσεις Εφόρων και Επιτρόπων στο 58%.

Και νιώθω διπλά ικανοποιημένος γιατί οι επιλογές μου αυτές με δικαίωσαν.

Και να είστε βέβαιες ότι στη συνέχεια της προσπάθειας αυτής θα είστε και πάλι πρωτοπόρες. Με ακόμα περισσότερο ποσοστό θέσεων, όπως ακριβώς είναι η πρόθεση μου, στον σχηματισμό της Κυβέρνησης, αλλά και στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και επαγγελματική ζωή.

Φίλες μου,

Είναι πολλοί που συστρατεύονται μαζί μας στην προσπάθεια να συνεχίσουμε την πορεία της Κύπρου με σταθερά βήματα μπροστά.

Θέλω όμως να σας εξομολογηθώ ότι είναι σε εσάς τις γυναίκες που στηρίζομαι για να δώσετε το σύνθημα για να πετύχουμε τη νίκη στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Μία νίκη την οποία χρωστάμε σε ολόκληρο το λαό μας προκειμένου να συνεχίσουμε την πορεία ανάπτυξης την οποία πετύχαμε παρά τις δύσκολες συνθήκες εν μέσω των οποίων κληθήκαμε να αναλάβουμε την ηγεσία της χώρας.

Φίλες μου,

Δεν επιθυμώ να επαναφέρω στη μνήμη σας την κατάσταση της χώρας όταν την αναλάβαμε. Δεν επιθυμώ να επαναφέρω σας μνήμη σας την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Τα κοινωνικά παντοπωλεία, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, τα κουπόνια, το πλήρες πάγωμα της αγοράς.

Τα όσα εκείνα η κακοδιαχείριση, η αδυναμία αντίληψης της πραγματικότητας, αλλά και η μικροπολιτική σκοπιμότητα είχαν επιφέρει στον τόπο μας και σε κάθε Κυπριακό νοικοκυριό.

Την οικονομική κρίση την οποία εσείς είναι αλήθεια ότι ως γυναίκες βιώσατε με πολύ πιο έντονο τρόπο. Γιατί την ζήσατε ως πολίτης, ως εργαζόμενη, ή ακόμα χειρότερα ως άνεργη, ως γυναίκα επιχειρηματίας, ως γυναίκα αγρότισσα, ως γυναίκα επιστήμων, ως η μάνα του σπιτιού, ως ο άνθρωπος που έχει την ευθύνη του νοικοκυριού.

Εσείς είστε που νιώθατε πολύ περισσότερο από όλους την αγωνία της επόμενης μέρας.

Και παρά τις δύσκολες αυτές συνθήκες φίλες μου, κατορθώσαμε να διαμορφώσουμε μία πατρίδα ευημερούσα.

Ένα κράτος που φροντίζει αποτελεσματικά τον κάθε πολίτη της χώρας.

Κατορθώσαμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του κράτους και του Χρηματοπιστωτικού τομέα.

Κατορθώσαμε να αναβαθμίσουμε το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατορθώσαμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών φέρνοντας σταθερότητα και ανάπτυξη.

Κάναμε σημαντικά βήματα στον εκσυγχρονισμό της Πολιτείας.

Εμπεδώσαμε τη μηδενική ανοχή στην διαφθορά.

Ανασχεδιάσαμε τον προσανατολισμό της οικονομίας σε νέους δημιουργικούς τομείς, με επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία, την υγεία, την παιδεία, το διαμετακομιστικό εμπόριο.

Δημιουργήσαμε και κτίζουμε το κοινωνικό κράτος που νοιάζεται για όλους τους πολίτες του που έχουν πραγματική ανάγκη.

Βάλαμε τις βάσεις για εξεύρεση μιας λύσης που θα μας οδηγεί σ’ ένα πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, ένα κράτος απόλυτα εναρμονισμένο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Φίλες μου,

Μια δίκαιη κοινωνία, φροντίζει ώστε κάθε βελτίωση της οικονομίας να έχει αντίκτυπο σε όλους. Κάθε ευκαιρία να είναι ευκαιρία για όλους. Όλοι να έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

Η συμμετοχή του κάθε πολίτη στο κοινωνικό μέρισμα είναι βασικός μας στόχος. Για εμάς, ανάπτυξη και αλληλεγγύη πάνε πάντα μαζί, με νέους δικαιότερους και καθολικούς θεσμούς.

Εστιάσαμε την προσπάθεια μας στην επίτευξη αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους πολίτες.

Από το Μάρτιο του 2013 μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν έχουμε μειώσει ή καταργήσει οποιαδήποτε παροχή κοινωνικής πρόνοιας, αλλά με αυξήσεις, νέες παροχές και νέες υπηρεσίες εγκαθιστούμε ένα ισχυρό πλέγμα κοινωνικής προστασίας.

Εγγυηθήκαμε το ελάχιστο εισόδημα παρέχοντας και σειρά άλλων ωφελημάτων στους δικαιούχους σχεδιάζοντας ταυτόχρονα την περαιτέρω μετεξέλιξη του.

Αποτρέψαμε την κατάχρηση του συστήματος θεσπίζοντας το κεντρικό μητρώο κοινωνικών παροχών.

Αναδιορθρώσαμε πλήρως τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ακριβώς για να στηρίξουμε την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στις ευάλωτες ομάδες.

Αναδείξαμε τις ευκαιρίες που προωθούν την απασχόληση και τη μείωση της ανεργίας.

Εξασφαλίσαμε τους αναγκαίους πόρους για την επιμόρφωση, την κατάρτιση, την επιχορήγηση της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας και τη συνακόλουθη ένταξη ή επανένταξη στην αγορά εργασίας.

Προστατεύσαμε τα εργασιακά δικαιώματα και τους όρους συνταξιοδότησης σας.

Προχωρούμε στην εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας και στοχεύουμε την ολοκλήρωση της εφαρμογής του στη νέα κυβερνητική θητεία.

Δίνουμε τη δυνατότητα στον κάθε πολίτη να επιλέγει τον γιατρό, το νοσηλευτήριο και να επωφελείται υπηρεσιών υγείας μέσω ενός μονοασφαλιστικού συστήματος, χωρίς την αγωνία του κόστους.

Την ίδια στιγμή εφαρμόζουμε το πρώτο στην Κύπρο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία προωθώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αυτόνομη ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες στον κοινωνικό ιστό.

Φίλες μου,

Είναι αυτή ακριβώς την προσπάθεια μας, που απέδωσε ήδη καρπούς, που πρέπει να διαφυλάξουμε και να συνεχίσουμε.

Επίκεντρο της οποίας ήταν και είναι πάντοτε η γυναίκα.

Όχι μόνο η γυναίκα που συμπορεύθηκε με τη δική μας παράταξη.

Αλλά η κάθε γυναίκα της Κύπρου που αποτελεί το θεμέλιο της οικογένειας και της κοινωνικής δομής γενικότερα.

Η γυναίκα που σήμερα καλείται να ανταπεξέλθει σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους.

Υλοποιήσαμε τη συντριπτική πλειοψηφία των δράσεων του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα μεταξύ Ανδρών και Γυναικών 2014-2017, και προχωρούμε στην ετοιμασία νέου Σχεδίου για την περίοδο 2018-2021, με ακόμη πιο καινοτόμες δράσεις για την επίτευξη της πλήρους ισότητας.

Στοχεύουμε ακριβώς την επίτευξη μιας ολιστικής αντιμετώπισης προκλήσεων και ανισοτήτων που εξακολουθούν να παρατηρούνται στους τομείς της βίας κατά των γυναικών, της συμμετοχής στη δημόσια ζωή, της συμφιλίωσης οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων, του χάσματος αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών και των στερεότυπων ρόλων και κοινωνικών προκαταλήψεων που υπάρχουν γύρω από τα δύο φύλα.

Κυρώσαμε τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης καταπολεμώντας τη βία στην οικογένεια και κάθε μορφή διάκρισης εις βάρος της γυναίκας, έχοντας ήδη προωθήσει νομοθεσίες για ποινικοποίηση όλων των μορφών βίας κατά της γυναίκας, της παρενοχλητικής παρακολούθησης και της παρενόχλησης.

Ενισχύουμε την 24ωρη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής στήριξης θυμάτων βίας και προωθούμε τη δημιουργία του «Σπιτιού της Γυναίκας» για να αποτελέσει την πολυδύναμη μονάδα Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών.

Εφαρμόζοντας τη μελέτη για την Αξιολόγηση και Διαχείριση του Κινδύνου και τη δημιουργία του Ενιαίου Αρχείου Παρακολούθησης της Έμφυλης και Οικογενειακής βίας ενισχύουμε την πρόληψη των βίαιων συμπεριφορών.

Προχωρούμε σε δραστική αύξηση του προϋπολογισμού του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας προκειμένου να ενισχύσουμε περαιτέρω τις Οργανώσεις που προάγουν την ισότητα.

Σχεδιάζουμε ακόμη την ενδυνάμωση του θεσμού του Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, παραχωρώντας επιπλέον αρμοδιότητες και εξουσίες, παρέχοντας έτσι περαιτέρω εχέγγυα για να μπορεί να επιτελεί καλύτερα το έργο του.

Εφαρμόζοντας τον Κώδικα Δεοντολογίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την καταπολέμηση του γλωσσικού σεξισμού στα δημόσια έγγραφα και την εφαρμογή του Οδηγού Ένταξης της Διάστασης του Φύλου στις Δημόσιες Πολιτικές, στοχεύουμε στην καταπολέμηση των κοινωνικών στερεοτύπων.

Προχωρούμε στη δημιουργία Παρατηρητηρίου και Τράπεζας Δεδομένων για τη Συμμετοχή των Γυναικών προωθώντας όπως προανέφερα την αύξηση του αριθμού των γυναικών σε θέσεις ευθύνης στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και επαγγελματική ζωή.

Εκπονούμε για πρώτη φορά το Εθνικό Σχέδιο Δράσης με θέμα «Γυναίκα, Ειρήνη και Ασφάλεια», στοχεύοντας την ενδυνάμωση της διαπραγματευτικής ικανότητας των γυναικών σε ειρηνευτικές διαδικασίες και ένοπλες συρράξεις, καθώς και στη διαχείριση και επίλυση συγκρούσεων.

Εφαρμόζουμε και προγραμματίζουμε μία σειρά δράσεων που στηρίζουν με σφαιρικό και ολοκληρωμένο τρόπο το θεσμό της οικογένειας.

Επαναφέραμε το επίδομα μάνας για τους πολύτεκνους και όχι μόνον αυξήσαμε το όριο εισοδήματος βάσει του οποίου παρέχεται το επίδομα τέκνου, αλλά το μετατρέψαμε σε κλιμακωτό, βάσει του αριθμού παιδιών της κάθε οικογένειας.

Έχουμε δώσει τεράστια έμφαση στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης οικογενειακής πολιτικής.

Εισήγαμε την άδεια πατρότητας και επεκτείναμε την άδεια μητρότητας στις περιπτώσεις πολλαπλών κυήσεων και απόκτησης παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας.

Στοχεύουμε στην καθιέρωση της γονικής άδειας μετ’ απολαβών.

Προωθούμε τη δημιουργία του Δικτύου Στήριξης της Οικογένειας.

Μετά από είκοσι (20) χρόνια στασιμότητας, προχωρούμε σε ευρεία αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου μέσα από την προώθηση επτά (7) νομοσχεδίων και ενός όγδοου για τις υιοθεσίες, θέτοντας το παιδί στο επίκεντρο και στοχεύοντας στην καταπολέμηση της διαιώνισης αντιπαραθέσεων μεταξύ ζευγαριών.

Προγραμματίζουμε μια πιο ενεργό δημογραφική πολιτική με στοχευμένα κίνητρα για την απόκτηση δεύτερου παιδιού και την περαιτέρω ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών, μέσω της επαναφοράς φορολογικών απαλλαγών.

Σχεδιάζουμε την επιχορήγηση των υπηρεσιών φροντίδας όλων ανεξαίρετα των παιδιών προσχολικής ηλικίας, καθώς και την παροχή ισχυρών κινήτρων προς τις επιχειρήσεις για τη δημιουργία χώρων φροντίδας βρεφών και νηπίων κοντά στην εργασία.

Σταθμός της κυβερνητικής πολιτικής, αποδεικνύεται και η υλοποίηση του Σχεδίου «Προίκα του Μωρού», μέσω του οποίου εξασφαλίζεται η δωρεάν παροχή βασικών καταναλωτικών αγαθών σε οικογένειες απόρων με παιδιά.

Με την Εθνική Στρατηγικής Προστασίας των Παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση, κακοποίηση και πορνογραφία, αλλά και το πρωτοποριακό «Σπίτι του Παιδιού», εξασφαλίζουμε την πρόληψη αλλά και τη σφαιρική υποστήριξη σε κάθε παιδί που υπόκειται σε βία.

Δημιουργούμε τις δομές για την εξωδικαστική μεταχείριση των ανήλικων παραβατών και τη σύγχρονη μεταχείριση της νεανικής παραβατικότητας.

Ενδυναμώνουμε τόσο την καλλιέργεια της οδικής συνείδησης, όσο και τις μεθόδους αντιμετώπισης των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Νοιαστήκαμε για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, τους νέους μας.

Μεταρρυθμίσαμε το εκπαιδευτικό σύστημα με τα νέα αναλυτικά προγράμματα, τη σταδιακή κατάργηση του καταλόγου διοριστέων, το διαχωρισμό των απολυτήριων και των προεισαγωγικών εξετάσεων, τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Εκσυγχρονίσαμε τις σχολικές μονάδες.

Εφαρμόσαμε τη λειτουργία των Αθλητικών και Μουσικών Γυμνασίων και Λυκείων σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, δίνοντας διέξοδο στα προικισμένα μουσικά ή αθλητικά μας ταλέντα.

Λειτουργήσαμε με μεγάλη επιτυχία τα θερινά σχολεία και σχεδιάζουμε την επέκταση των ολοήμερων σχολείων.

Μειώσαμε τη θητεία και καταστώντας παράλληλα το χρόνο της ωφέλιμο και παραγωγικό, διαμορφώνοντας μία σειρά προγραμμάτων υγιούς απασχόλησης και κατάρτισης, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, τον ΚΟΑ και τον Οργανισμό Νεολαίας για τους εθνοφρουρούς μας, με στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων και εφοδίων για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους.

Διαθέσαμε σημαντικά ποσά, πέραν των προβλεπόμενων στη νομοθεσία, προκειμένου να εφαρμοστούν επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των φοιτητών μας που περιλαμβάνονται στις ευάλωτες ομάδες.

Με τη σύσταση του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, και μέσα από πλήρη διαφάνεια, αξιοκρατικές διαδικασίες στηρίχθηκαν οικονομικά φοιτητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες για συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Και έτσι είναι που θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, στη βάση αυτής της προσπάθειας τα αποτελέσματα της οποίας είναι ήδη εμφανή.

Και είμαι σίγουρος για την αποφασιστικότητά σας. Να μην αφήσετε κανένα να τραβήξει ξανά τον τόπο μας προς τα πίσω. Να μην επιτρέψετε σε κανένα να πειραματιστεί ξανά με τις τύχες μας, με τις τύχες των παιδιών μας, με την τύχη του τόπου μας.

Φίλες μου,

Ανάλογα εργαστήκαμε και για την εθνική υποχρέωση που έχουμε να δούμε την πατρίδα μας να απαλλάσσεται των κατοχικών στρατευμάτων. Να σας δώσουμε την ευκαιρία να ζήσετε ειρηνικά και με ασφάλεια σε μια χώρα χωρίς στρατούς κατοχής, χωρίς εγγυήσεις, χωρίς επεμβατικά δικαιώματα, χωρίς συρματοπλέγματα.

Σε μια χώρα που όχι μόνο δεν θα υστερεί άλλης ευρωπαϊκής, αλλά θα καταστεί η γέφυρα της κοινωνικής, οικονομικής και ειρηνικής συνεργασίας όλων των κρατών της περιοχής.

Για όλους εμάς, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους των προηγούμενων γενεών, αποτελεί την κορυφαία ιστορική ευθύνη να φτάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό που θα σας παραδίδει μια χώρα ακέραια και ασφαλή, στην οποία τα παιδιά μας θα μπορούν μέσα από τις πρόνοιες μιας λύσης να συνδημιουργούν με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους αλλά και το πιο σημαντικό να συνδημιουργούν σε συνθήκες ειρήνης.

Φίλες μου,

Είμαστε στο μέσο μιας πορείας. Ακριβώς επειδή δεν παραγνωρίζουμε τα όσα ακόμα απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρώσουμε ένα όραμα:

· Που θα φέρει την ειρήνη στην πατρίδα μας.

· Που θα δώσει νέες ευκαιρίες και ελπίδες στους νέους μας.

· Που θα ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό των δομών της Πολιτείας και θα εμπεδώσει την αξιοκρατία.

· Που θα διαφυλάξει όσα ο λαός μας με τις θυσίες του έχει κατακτήσει αλλά και θα συνεχίσει με σταθερότητα τα βήματα μπροστά.

· Που θα ολοκληρώσει τις αποφάσεις για ένα κράτος πρόνοιας με πλήρες σχέδιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους.

· Που θα ολοκληρώσει με επιτυχία τους ενεργειακούς σχεδιασμούς.

· Που με αποφασιστικότητα αλλά και σωστό προγραμματισμό θα αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας.

Φίλες μου,

Πιστεύω βαθιά ότι βελτιώνοντας τη θέση της γυναίκας και αξιοποιώντας την, βελτιώνουμε την ίδια την κοινωνία. Για αυτό είναι που πρέπει να είστε μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια.

Για αυτό είναι που εγώ ο Νίκος Αναστασιάδης ζητώ από εσάς να είστε δίπλα μου. Να γίνετε η αιχμή του δόρατος αυτής της τιτάνιας προσπάθειας.

Εσείς, οι γυναίκες, είναι που την ερχόμενη Κυριακή θα δώσετε το σύνθημα της νίκης.

Εσείς με το δικό σας λόγο, τις δικές σας επαφές, τη δική σας επιχειρηματολογία, τη δική σας αξιοπιστία, τη δική σας πειστικότητα.

Γιατί είναι από τη δική σας αισιοδοξία, τη δική σας αποφασιστικότητα, το δικό σας αγώνα, τη δική σας δύναμη είναι που παίρνω και γω δύναμη για να συνεχίσω τον δικό μου αγώνα που ανέλαβα απέναντι σε εσάς, στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας, στην Κύπρο μας.

Και η Κύπρος που οραματίζομαι, είναι, πρωτίστως, η δική σας Κύπρος.

Η Κύπρος της ευημερίας, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης.

Και αυτή την Κύπρο είναι που θα πετύχουμε στις 28 Ιανουαρίου. Την Κύπρο της ελπίδας, την Κύπρο της προσδοκίας, την Κύπρο της αισιοδοξίας, την Κύπρο της νέας εποχής, την Κύπρο που με σταθερά βήματα ενσαρκώνει και εκπληρώνει τις προσδοκίες ολόκληρου του Κυπριακού λαού. Η νίκη θα είναι δική μας.

Σας ευχαριστώ