ΠτΔ: Επίθεση κατά αστυνομικών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης έσπευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, για να ενημερωθεί ο ίδιος για τη κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που τραυματίστηκε χθες βράδυ στη Λεμεσό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παραβρέθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο, παρουσία όλων των αρμοδίων οι οποίοι και αξιολόγησαν την κατάσταση του τραυματία.

Φανερά εξοργισμένος, κατά την έξοδο του από το Νοσοκομείο τόνισε ότι “Θέλω να καταστήσω σαφές.  Δεν είμαι μόνο στο πλευρό τραυματιών αλλά στο πλευρό του αστυνομικού Σώματος που επιτελεί το καθήκον του. δεν θα επιτρέψουμε στα εγκληματικά στοιχεία να θεωρήσουν ότι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι. Έχω μιλήσει στον Αρχηγό. Μηδενική ανοχή στον οποιοδήποτε που θεωρεί την Κύπρο πεδίο παράνομων ενεργειών. Θα νιώσουν κάποιοι επιτέλους ότι εννοώ την ευνομία και την πάταξη εγκληματικότητας αλλά και διαφθοράς.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είναι εξοργισμένος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε, «ναι, είμαι. Γιατί επίθεση κατά της Αστυνομίας σημαίνει επίθεση κατά του κράτους. Και αυτό δεν θα γίνει ανεκτό από κανένα είτε ημεδαπό, είτε αλλοδαπό, είτε από όπου κι αν προέρχεται».

Ο Πρόεδρος επισκέφθηκε επίσης, τον δεύτερο τραυματία αστυνομικό, που νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό.