ΠτΔ για τη κατάσταση της υγείας του: Τα δύκολα έχουν περάσει

Έχουν ξεπεραστεί τα πιο δύσκολα είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του μετά το ατύχημα που είχε πρόσφατα στη Λεμεσό, όπου υπέστη κάταγμα μηρού.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και ερωτηθείς αν τα δύσκολα έχουν ξεπεραστεί, ο Πρόεδρος απάντησε «τα πιο δύσκολα ναι. Έχω ακόμα κάποια περίοδο φυσιοθεραπείας, γυμναστικής για να επανέλθω στην προτέρα κατάσταση. Αλλά εν πάση περιπτώσει η εγχείρηση ήταν επιτυχέστατη. Φαίνετα ότι τα οστά μου λόγω γονιδίων δεν έχουν την όποια οστεοπόρωση ή οστεοαρθρίτιδα και έτσι όλα κυλούν ομαλά».

Για την επίσκεψη Μητσοτάκη:

Απόλυτη ικανοποίηση εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης για τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να αναφερθεί στις συνομιλίες που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό είπε ότι «είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και πιστεύω ότι η στενή συνεργασία θα έχει και τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα».

Κληθείς να πει αν είναι έτοιμος για τη συνάντηση που θα έχει με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στις 9 Αυγούστου, ο Πρόεδρος είπε ότι «θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Πάντοτε είμαι έτοιμος αρκεί να υπάρχει από τις δύο πλευρές η ανάλογη αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση».

Σε ερώτηση αν σε μια συνάντηση του ιδίου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη με τον ΓΓ των ΗΕ στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο, θα τεθούν οι βάσεις για μια νέα άτυπη πενταμερή, ο Πρόεδρος είπε «να μην προτρέχουμε του επιθυμητού».