ΠτΔ για διορισμό Γ. Εισαγγελέα: Δεν έχει το δικαίωμα η αντιπολίτευση να ασκεί βέτο στις εξουσίες του Προέδρου

ΠτΔ για διορισμό Γ. Εισαγγελέα: Δεν έχει το δικαίωμα η αντιπολίτευση να ασκεί βέτο στις εξουσίες του Προέδρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικός Αναστασιάδης, σε συνέχεια της τηλεοπτικής συνέντευξης του στο OMEGA, αποκάλυψε τις προθέσεις του για τον διορισμό νέου Γενικού Εισαγγελέα στην θέση του Κώστα Κληρίδη που αφυπηρετεί αλλά και για τη θέση του βοηθού του Γενικού Εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε «αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα προχωρήσω και στην πλήρωση της θέσεις του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Δεν έχω αποφασίσει. Kατά το Σύνταγμα ο Πρόεδρος δικαιούται να διορίσει εκείνο που θεωρεί τον καταλληλότερο».

Όσον αφορά τον διορισμό του νέου Γενικού Εισαγγελέα και αν αυτός θα προέρχεται από τη δικαστική εξουσία ο Πρόεδρος ανέφερε «Γιατί να αποκλείσω όποιον άλλο τομέα αυτό που πρέπει να είναι νομικός κύρους, θα είναι νομομαθής να έχει άριστη παιδεία στην νομική και άριστή εικόνα στην κοινωνία».

Στο σχόλιο ότι η αντιπολίτευση ασκεί βέτο για συγκεκριμένα ονόματα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε:

«Όταν θα της δοθεί το δικαίωμα να ασκεί βέτο  στις εξουσίες του Προεδρου, τότε να το ασκήσει»…

Όσον αφορά τα οδοφράγματα ο Πρόεδρος σημείωσε «αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα και αυτό είναι η προσπάθεια κάποιων όχι από τη δική μας πλευρά από την πλευρά εκείνων να αμφισβητήσουν τι ήταν αυτό που συμφωνήθηκε με τον κύριο Ακιντζί. Εάν είδατε τις δηλώσεις του παράνομου Υπουργού Υγείας, εάν και εφόσον λέει παρατηρηθούν επί 14 μέρες μηδενικά κρούσματα τότε θα ανοίξουμε τα οδοφράγματα. Αυτό γιατί το λέει; Για να ακυρώσει τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ εμού και του κύριου Ακιντζί ότι από τις 8 και για ανθρωπιστικούς λόγους θα επιτρέπεται να διέρχονται των διαφόρων οδοφραγμάτων.

Παράλληλα ο Πρόεδρος μίλησε για κάποιες εκκρεμότητες όσον αφορά τον άνοιγμα των οδοφραγμάτων, εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με ανθρωπιστικούς λόγους.

Για το έργο των Υπουργών της Κυβέρνησης ο Πρόεδρος ανέφερε « επιτρέψτε μου να μην πως το ικανοποιητικό αλλά το άριστο. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί και στη πρώτη κρίση και στη δεύτερη είχα άριστους συνεργάτες.

Πηγή: Omegalive.com.cy