ΠτΔ: Αναμένω από όλους ανεξαιρέτως, την ευρύτερη δυνατή συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις

Αναμένω από όλους ανεξαιρέτως, την ευρύτερη δυνατή συνεργασία και τη συνδιαβούλευση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις – ανεξαρτήτως πολιτικών ή ιδεολογικών τοποθετήσεων – τα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού και στην εντολή που μας έχει δώσει, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ Νίκος Αναστασιάδης στην ομιλία του κατά τη τελετή διαβεβαίωσης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αυτούσια η ομιλία του Προέδρου:

Κυρίες και Κύριοι υπουργοί,

Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι,

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Φεβρουαρίου και ενασκώντας τα εκ των συντάγματος καθήκοντα μου, αποφάσισα να σας διορίσω στο νέο υπουργικό Συμβούλιο που αναλαμβάνει την διακυβέρνηση του τόπου από σήμερα.

Η επιλογή μου έγινε έχοντας ως βασικό μου κριτήριο την πίστη στις δυνατότητες σας, τον επαγγελματισμό και επιστημονική σας κατάρτιση, την αξιοπιστία και εντιμότητα σας. Δεν παρέλειψα να λάβω υπόψη και το νεαρό της ηλικίας σας.

Σας επέλεξα, γνωρίζοντας το ήθος, την ισχυρή προσωπικότητα και τη θέληση σας να προσφέρετε στον τόπο.

Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι πως αναμένω από όλους ανεξαιρέτως, την ευρύτερη δυνατή συνεργασία και τη συνδιαβούλευση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις – ανεξαρτήτως πολιτικών ή ιδεολογικών τοποθετήσεων – τα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού και στην εντολή που μας έχει δώσει.

Όπως μέσα από τη συνεργασία αυτά τα πέντε χρόνια, μαζί βγάλαμε τη χώρα από τα αδιέξοδα, έτσι και θα συνεχίσουμε.

Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ανοδική αναπτυξιακή πορεία της χώρας, για ένα σύγχρονο κράτος και μια ευέλικτη δημόσια υπηρεσία, απαλλαγμένη από τα βαρίδια της γραφειοκρατίας, που στόχο θα έχει να εξυπηρετεί άμεσα και ουσιαστικά τόσο τους πολίτες όσο και τις όποιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

Θα συνεχίσουμε για ένα Κράτος πρόνοιας που θα στηρίζει αποτελεσματικά όλες τις κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα όσους έχουν ανάγκη, ένα Κράτος το οποίο θα δίδει πραγματικές προοπτικές ευημερίας και προόδου στους νέους μας.

Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις στους πλέον ουσιώδεις τομείς κοινωνικής πολιτικής: την υλοποίηση του ΓΕΣΥ στη βάση των τεθέντων χρονοδιαγραμμάτων, την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος και την περαιτέρω ανάπτυξη του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των άλλων προγραμμάτων που αφορούν τις ευάλωτες ομάδες.

Παραμένουμε προσηλωμένοι, ως πράξαμε και την προηγούμενη πενταετία, στην πιστή τήρηση των αρχών της αξιοκρατίας και διαφάνειας και της μηδενικής ανοχής σε όποια φαινόμενα διαφθοράς, ή κατάχρησης εξουσίας ή διασπάθισης δημόσιου χρήματος και/η διάκρισης εις βάρος οποιουδήποτε πολίτη.

Κυρίες και Κύριοι Υπουργοί,

Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι,

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα για ακόμη μια φορά να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου τόσο σε όσους αναλαμβάνουν για πρώτη φόρα Υπουργικά ή κυβερνητικά αξιώματα όσο και όσους θα διατηρήσουν ή θα συνεχίσουν το έργο τους από άλλο Υπουργείο ή αξίωμα.

Είσαστε όλοι καταξιωμένες προσωπικότητες στην κοινωνία και δεν έχω καμία αμφιβολία πως με τις γνώσεις σας και μέσα από συλλογικότητα και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα επιτελέσουμε το δύσκολο έργο που μας έχει αναθέσει ο κυπριακός λαός, λειτουργώντας πάντοτε με τον απόλυτο σεβασμό προς το συμφέρον και επιδιώξεις που απαιτεί ο λαός από εμάς. Σας ευχαριστώ και καλή δουλειά.