ΠτΒ για «Λίστα Γιωρκάτζη»: Ενώπιον των πολιτικών αρχηγών οι νομικές γνωματεύσεις

ΠτΒ για «Λίστα Γιωρκάτζη»: Ενώπιον των πολιτικών αρχηγών οι νομικές γνωματεύσεις

Τις απόψεις των πολιτικών αρχηγών για τις νομικές γνωματεύσεις, σχετικά με τη λίστα Γιωρκάτζη, ζήτησε σήμερα εγγράφως ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ. Αδάμος Αδάμου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής έθεσε ενώπιων των πολιτικών αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων τους τις γνωματεύσεις, των τριών έγκριτων νομικών Αντρέα Αγγελίδη, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και Κρις Τριανταφυλλίδη, ζητώντας τους να τις μελετήσουν και να τοποθετηθούν γραπτώς, αρχές της επόμενης βδομάδας.

Στη γνωμάτευση οι νομικοί αναφέρουν πως σε περίπτωση ληφθεί απόφαση από το Κοινοβούλιο, για δημοσιοποίηση της, αυτή θα επικαιροποιηθεί καθώς σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό κατά τη δημοσιοποίηση θα πρέπει να δημοσιοποιούνται τα αληθή και ακριβή στοιχεία. Υποδεικνύουν, επίσης πως η δημοσίευση ημιτελούς λίστας δεν θα εξυπηρετούσε τις αρχές της αναλογικότητας και διαφάνειας.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, αρκετά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη Λίστα Γιωρκάτζη επικοινωνούν με το περιβάλλον του Αδάμου Αδάμου μεταφέροντας του το μήνυμα ότι σε περίπτωση δημοσιοποίησης της Λίστας θα λάβουν νομικά μέτρα για την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων.