Πτήση της Thomson από Birmingham στη Πάφο κτυπήθηκε απο πουλιά στην απογείωση

Τρόμος για τους επιβάτρες της πτήσης  της εταιρείας Thomson από το Birmingham με προορισμό την Πάφοαφού σμήνος πουλιών συγκρούστηκε με το αεροσκάφος λίγο μετά από την απογείωση.

Ο κυβερνήτης αποφάσισε για λόγους προληπτικούς να επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ ελάχιστα λεπτά μετά από την έναρξης της πτήσης.

Επιβάτες περιέγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αργότερα σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι άκουσαν δύο δυνατούς κρότους, ενώ δύο εξ αυτών ανέφεραν ότι είδαν κάτι που τους φάνηκε σαν καπνό να βγαίνει από τον κινητήρα του αεροσκάφους.

Capture

Μία εκ των επιβατών του Boeing 737, με χωρητικότητα 189 θέσεων, δήλωσε κατατρομοκρατημένη, περιγράφοντας πώς κατά την έκτακτη προσγείωση στο διάδρομο του αεροδρομίου του Μπέρμιγχαμ υπήρχαν πυροσβεστικά οχήματα για παν ενδεχόμενο.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μπέρμιγχαμ επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό προκλήθηκε από σμήνος πτηνών, τονίζοντας ότι η απόφαση έκτακτης προσγείωσης ήταν του κυβερνήτη.

Οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και η μετάβαση στην Κύπρο αναμενόταν να γίνει αργότερα εντός της ημέρας, ενδεχομένως και με το ίδιο αεροσκάφος αν διαπιστωθεί ότι δεν έχει προκληθεί σοβαρή μηχανική βλάβη.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας εξέφρασε λύπη για την ταλαιπωρία και την καθυστέρηση των επιβατών της πτήσης TOM7352, λέγοντας ότι η επιστροφή στο αεροδρόμιο ήταν προληπτική και η προσγείωση ασφαλής.