Πτήση αετού αποκαλύπτει πόσο η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει τις Άλπεις

Πανέμορφο, παράλληλα, όμως και στενάχωρο, είναι ένα βίντεο, στο οποίο καταγράφεται η πτήση ενός λευκού αετού στις Άλπεις.

Στον Βίκτορ, όπως είναι το όνομα του αετού, έχει τοποθετηθεί μια κάμερα στη ράχη του, γεγονός που μας επιτρέπει να δούμε μέσα από τα μάτια του. Τα πλάνα, αν μη τι άλλο, κόβουν την ανάσα, ενώ ο Βίκτορ πετάει πάνω και ανάμεσα από τα βουνά, μαρτυρούν, ωστόσο και την πικρή αλήθεια, καθώς το λιώσιμο των πάγων εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής είναι εμφανές.

Ο ιδιοκτήτης του αετού, ονόματι Jacques-Olivier Travers και μέλος οργάνωσης για την προστασία των πουλιών και του περιβάλλοντός τους, τόνισε: «Η ανθρωπότητα έχει δύο όνειρα: Να κολυμπήσει με τα δελφίνια και να πετάξει με τους αετούς. Πώς μπορείς να πείσεις τους ανθρώπους να προστατέψουν τα πουλιά και το περιβάλλον τους, αν δεν τους δείξεις τι βλέπουν τα πουλιά;».

Όσο για τις στενάχωρες εικόνες, με τον ελάχιστο πάγο στα βουνά, σημείωσε: «Έμεινα έκπληκτος. Η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι απίστευτη. Ελπίζω, με αυτά τα βίντεο, οι άνθρωποι να καταλάβουν πόσο οριακά είναι, πλέον, τα πράγματα και πως ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση».