Πρύτανης ΠΚ: Άλλα είναι τα κίνητρα κάποιων για να φέρουν αυτά τα θέματα στο προσκήνιο

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης στην εκπομπή “Μεσημέρι και κάτι” σχολίασε τις κατηγορίες εναντίον του για χρέωση του Πανεπιστημίου για προσωπικά νομικά σχέδια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρύτανη υπάρχουν συνολικά έξι υποθέσεις εναντίον του πρύτανη εδώ και τέσσερα χρόνια. Οι δύο πρώτες είναι για περίπτωση πριν από δύο χρόνια όταν το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου αποπειράθηκε παράνομα να πληρώσει μεγαλοεργολάβο 1,032,000 ευρώ. Ο τότε Πρύτανης δεν υπέγραψε την σχετική έκθεση, άλλα ο πρόεδρος του συμβουλίου την υπέγραψε παράνομα. Όταν το συμβάν εμφανιστηκε στον Τύπο συγκεκριμένο άτομο κατήγγειλε τον κ. Χριστοφίδη ότι ήταν πίσω από το συμβάν “κάτι που δεν είναι σωστό” όπως ανέφερε ο ίδιος. “Αυτό ήταν κάτι που αφορούσε το Πανεπιστήμιο” σημείωσε.

Οι άλλες δύο υποθέσεις αφορούν συγκεκριμένο ανώτερο λειτουργό ο οποίος πήρε προγράμματα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τα οποία τα μετέφερε σε εταιρεία που είχε φτιάξει το ίδιο χρονικό διαστημα. Το πανεπιστήμιο έχασε ένα εκατομμυριο ευρώ σύμφωνα με τον Πρύτανη.

Η πέμπτη υπόθεση αφορούσε προσπάθεια εντός της επιτροπή προσφορών του Πανεπιστημίου Κύπρου από συγκεκριμένο μέλος του συμβουλίου, να δοθεί η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου σε εργολάβο ο οποίος είχε προσφορά πέντε εκατομμύρια περισσότερα από τον πρώτο εργολάβο. “Σταμάτησα αυτή την προσπάθεια και έδωσα στην σύγκλητο όλη την πληροφόρηση και υπέστη ξανά αγωγή για λίβελο για τα λεγόμενα μου στην σύγκλητο” τόνισε.

Η έκτη και τελευταία υπόθεση ήταν ο εντοπισμός από τον ίδιο τον Πρύτανη, ότι  επιτόκια που έπαιρνε το Πανεπιστήμιο για τα ποσά που είχε στις τράπεζες ήταν πάρα πολύ χαμηλά. Ζήτησε από τον εσωτερικό ελεγκτή να κάνει μια ολοκληρωμένη έρευνα γύρο από το θέμα. “Βρήκαμε τα δεδομένα και πιστεύουμε ότι υπήρξε μια όχι και τόσο καλή διατήρηση. Ενημέρωσε το συμβούλιο και δεκαπέντε μέρες μετά υπήρξε προσφυγή από συγκεκριμένο άτομο”.

Σύμφωνα πάντα με τον Πρύτανη, το συμβούλιο του ενέκρινε δυο ή τρεις υποθέσεις για να καλυφτούν. Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι είναι σίγουρος πώς τόσο και ο γενικός ελεγκτής όσο και ο γενικός εισαγγελεας θα δουν ότι ο πρύτανης έχει δίκιο. “Άλλα είναι τα κίνητρα κάποιων για να φέρουν αυτά τα  θέματα στο προσκήνιο”.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: