Πρόταση του ΕΛΑΜ για καλοπληρωτές δανειολήπτες

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης μετά τη συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών, αναφέρθηκε στη πρόταση του κόμματός του για καλοπληρωτές δανειολήπτες.

Σήμερα στην επιτροπή οικονομικών συνέβη κάτι πολύ παράξενο. Συζητήθηκε μια πρόταση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

Η πρόταση προνοεί φοροαπαλλαγή από το φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 5.000 ευρώ, για όσους είναι καλοπληρωτές και το συνολικό ποσό του στεγαστικού τους δανείου δεν ξεπερνά τις 300 χιλιάδες, ενώ η αξία της κύριας κατοικίας δεν ξεπερνά τις 250 χιλιάδες.

Σκοπός της πρότασης είναι να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσει κάποιος να πληρώνει τις δανειακές του υποχρεώσεις και ταυτόχρονα να μειωθούν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Παρόλο που όλοι υποστήριξαν προφορικά την πρόταση μας, εν τούτοις επικαλέστηκαν ότι δεν είναι εφαρμόσιμη και δήθεν αντισυνταγματική.

Για πολλοστή φορά κινδυνεύει ο πολίτης που είναι τυπικός με τις υποχρεώσεις του να μείνει ακόμα μια φορά απροστάτευτος και τα πολιτικά κόμματα αυτού του τόπου να μένουν για ακόμα μια φορά στα λόγια.

Δυστυχώς παρακολουθούμε για ακόμα μια φορά, το κράτος και τα πολιτικά κόμματα να τρέχουν με ευκολία να υπερασπιστούν τις τράπεζες όταν αυτές χρειάζονται ενίσχυση, ακόμα και με αντισυνταγματικούς νόμους, ενώ όταν οι συμπολίτες μας χρειάζονται βοήθεια, έχουν εύκολη την δικαιολογία ότι η πρόταση παραβαίνει το Σύνταγμα.