Πρόστιμο €1,900 σε 47χρονο για κατοχή αδασμολόγητων καπνικών

Πρόστιμο €1,900 σε 47χρονο για κατοχή αδασμολόγητων καπνικών

Ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους 1,900 ευρώ εκδόθηκε σε 47χρονο, στην κατοχή του οποίου μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν ποσότητα αδασμολόγητων προϊόντων καπνού. Στην κατοχή του εντοπίστηκαν 30 κούτες των δέκα πακέτων τσιγάρων μαζί με ακόμη δέκα πακέτα τσιγάρων.

Τα αδασμολόγητα προϊόντα καπνού εντόπισαν τα μέλη της Αστυνομίας, μετά από έρευνα, χθες το βράδυ, στο διαμέρισμα του 47χρονου, στην Πάφο. Αφού στα κουτιά τσιγάρων δεν υπήρχαν οι απαραίτητες σημάνσεις, εγέρθηκαν υποψίες ότι επρόκειτο για αδασμολόγητα προϊόντα και τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στην κατακράτηση τους, για σκοπούς εξετάσεων. Στη συνέχεια ενημέρωσαν το Τμήμα Τελωνείων για έλεγχο των καπνικών προϊόντων που ανευρέθηκαν.

Από τον έλεγχο που έγινε από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων, διαπιστώθηκε ότι τα καπνικά προϊόντα που κατείχε ο 47χρονος ήταν αδασμοαφορολόγητα και αφού οι τελωνειακοί λειτουργοί προχώρησαν στην κατάσχεσή τους, εξέδωσαν στον 47χρονο εξώδικο διακανονισμό πληρωμής του ποσού των 1,900 ευρώ, για την κατοχή τους.