Πρόστιμο 11,020 ευρώ σε 40χρονο για υπόθεση λαθροθηρίας

Πρόστιμο 11,020 ευρώ σε 40χρονο για υπόθεση λαθροθηρίας

Ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού πέραν των 11,000 ευρώ για αδικήματα λαθροθηρίας, εκδόθηκε σήμερα σε άνδρα ηλικίας 40 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε από μέλη της Υπηρεσίας Θήρας, να κυνηγά παράνομα σε περιοχή της Λεμεσού, έχοντας στην κατοχή του και δύο σκοτωμένα άγρια πτηνά.

Τα μέλη της Υπηρεσίας Θήρας εντόπισαν τον 40χρονο σε απαγορευμένη για το κυνήγι περιοχή του χωριού Ερήμη, γύρω στις 8.00 το πρωί του Σαββάτου. Αυτός είχε στην κατοχή του, συναρμολογημένο το κυνηγετικό όπλο του, πέντε πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και δύο φρεσκοσκοτωμένα τρυγόνια.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στο σημείο, όπου παρέλαβαν ως τεκμήρια το κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια και τα σκοτωμένα πουλιά, ενώ ο 40χρονος τους ακολούθησε στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Επισκοπής για εξετάσεις σχετικά με υπόθεση παράνομης μεταφοράς πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών σε κλειστή για το κυνήγι περίοδο, κυνηγίου σε απαγορευμένη περιοχή και καταδίωξης, φόνευσης και κατοχής άγριων πτηνών.

Στον 40χρονο εκδόθηκε εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής του χρηματικού ποσού των 11,020 ευρώ, για τα αδικήματα που φέρεται να διέπραξε.

Τις εξετάσεις συνεχίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Επισκοπής.