Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ σε υποστατικά για τη μη χρήση μάσκας και Safe Pass

Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ σε υποστατικά για τη μη χρήση μάσκας και Safe Pass

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο πραγματοποίησε 3,423 ελέγχους παγκύπρια και προεβη σε 31 καταγγελίες πολιτών και 6 ιδιοκτητών υποστατικών .

Στη Λευκωσία διενεργήθηκαν 1.159 έλεγχοι και έγιναν 2 καταγγελίες πολιτών και 1 υποστατικού, στη Λεμεσό έγιναν 255 έλεγχοι με 16 καταγγελίες πολιτών και 3 υποστατικών, στη Λάρνακα έγιναν 721 έλεγχοι με 2 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στη Πάφο καταγγέλθηκαν 5 πολίτες και ένα υποστατικό έπειτα από 138 ελέγχους, στην Αμμόχωστο καταγγέλθηκαν 6 πολίτες από 828 ελέγχους, ενώ στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 188 έλεγχοι χωρίς να υπάρξουν καταγγελίες.

Επίσης, το Τμήμα Τροχαίας και η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία διενήργησαν 191 και 133 ελέγχους αντίστοιχα, χωρίς να υπάρξουν καταγγελίες.

Σε σχέση με τα υποστατικά που καταγγέλθηκαν, μεταξύ άλλων, στη Λευκωσία επιβλήθηκε πρόστιμο 8 χιλιάδων ευρώ, γιατί δεν διενεργείτο έλεγχος του safe pass, ενώ στη Λεμεσό καταγγέλθηκαν τρία υποστατικά με 500 ευρώ πρόστιμο το κάθε ένα, γιατί υπάλληλοι και πελάτες δεν είχαν safe pass.

Στη Λάρνακα επιβλήθηκε πρόστιμο σε υπεραγορά 4 χιλιάδων ευρώ για μη χρήση μάσκας από τον υπεύθυνο.

Check Also

Επ. Δικαστήριο: Απορρίφθηκε αγωγή για το «κούρεμα» καταθέσεων

Επ. Δικαστήριο: Απορρίφθηκε αγωγή για το «κούρεμα» καταθέσεων Η Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, με …

Τρυφωνίδης: Επιμένουμε στη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για το ηλεκτρικό ρεύμα

Τρυφωνίδης: Επιμένουμε στη μείωση του συντελεστή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από 19% στο 5%  για …