Πρόσληψη εμπειρογνωμόνων για τις ανακρίσεις για την οικονομία

Την πρόσληψη εμπειρογνωμόνων για παροχή βοήθειας στο ανακριτικό έργο για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας, για τη διακρίβωση του ενδεχόμενου διάπραξης ποινικών αδικημάτων, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του σώματος ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, για το σκοπό αυτό θα προεπιλεγούν τουλάχιστον πέντε Οίκοι παροχής υπηρεσιών στη βάση προκαθορισμένων κριτηρίων με εμπειρία σε αστυνομικές ανακρίσεις. Στη συνέχεια, όπως εξήγησε, θα ζητηθούν προσφορές από αυτούς τους Οίκους και θα υπογραφεί συμβόλαιο με τον επικρατέστερο Οίκο.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι το έργο των ποινικών ερευνών έχει ολοκληρωθεί αναφορικά με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται και δεν επιθυμεί να σχολιάσει.

Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα όπως δοθούν οδηγίες στην Ελεγκτική Υπηρεσία για να προχωρήσει σε έρευνα αναφορικά με το νέο σύστημα διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας – LEFCO.