Πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ από 74 στελέχη

“Το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ αντιστέκεται στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας του και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συνέδριο για υιοθέτηση προοδευτικών πολιτικών λύσεων”, σύμφωνα με το κείμενο που συνυπογράφουν 74 στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

“Tο επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιείται αναμφισβήτητα στην πιο κρίσιμη καμπή της σχεδόν 40χρονης πορείας του. Στην πιο κρίσιμη συγκυρία για την πορεία της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και οφείλει να αποτελέσει τον καταλύτη των εξελίξεων για την διέξοδο από την κρίση και να προωθήσει στρατηγική για την σωτηρία της χώρας.

Και όμως… Σε μια στιγμή, κατά την οποία τίποτα δεν είναι σίγουρο για την προοπτική του χώρου της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, ορισμένοι/ες σύντροφοι/ισσες καλλιεργούν την σκέψη για αποχή από τις διαδικασίες του Συνεδρίου. Πολλοί/ές από αυτούς, έχουν σίγουρα καλές προθέσεις και αγνά κίνητρα. Διαπράττουν, όμως, σοβαρό λάθος! Αφήνουν σε άλλους να λάβουν τις αποφάσεις, που αφορούν το μέλλον του Κινήματος”, σημειώνουν.

“Η προσπάθεια να πάμε σε ένα Συνέδριο με συνοπτικές διαδικασίες, ένα Συνέδριο fast track, χωρίς ουσιαστικό διάλογο, με διορισμένη ΕΚΑΠ και χωρίς εγγυήσεις, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Πόσο μάλλον που επιχειρείται να περάσουν πλαγίως, εμμέσως και αθόρυβα, μέσω … ερωτηματολογίων, επιλογές που οδηγούν σε αλλοίωση φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών, όπως κατάργηση συμβόλων και αλλαγή τίτλου του κόμματος, ακόμα και η αμφισβήτηση  της υπόστασης του.  Μόνο η μαζική, μαχητική συμμετοχή των μελών μπορεί να επιβάλλει το ελάχιστο των προαπαιτουμένων για στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες”, επισημαίνουν και καταλήγει:

“Απευθυνόμαστε σε όσους παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαφωνίες τους, την απογοήτευση τους ή και το θυμό τους. Όλα αυτά είναι θεμιτά και, σε αρκετές περιπτώσεις, δικαιολογημένα. Αυτό που δεν δικαιολογείται, είναι η άρνηση συμβολής στην διαμόρφωση των θέσεων, της φυσιογνωμίας και των συλλογικών οργάνων του Κινήματος. Στην ουσία, δηλαδή, η αποχή από τις διαδικασίες που θα καθορίσουν το μέλλον των πολιτών που ανήκουν στην Δημοκρατική Παράταξη και απαιτούν προοδευτικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας σήμερα.

Να κινητοποιηθούμε όλοι για μαζική συμμετοχή στις προ-συνεδριακές διαδικασίες! Ποτέ η απουσία δεν  καθόρισε τις εξελίξεις! Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι …”.