Πρόσθετα κίνητρα για την ενίσχυση της εμπορικής ναυτιλίας, δηλώνει ο Μητσόπουλος

Ο πολλά υποσχόμενος κλάδος της εμπορικής ναυτιλίας έχει ανάγκης αποφασιστικής στήριξης, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, τονίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να τον ενισχύσει περαιτέρω με πρόσθετα κίνητρα, φορολογικού και θεσμικού χαρακτήρα, αλλά και με  πρωτοβουλία για τη σύσταση Υφυπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Κατά την επίσκεψή του στο Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας στη Λεμεσό, ο κ. Μητσόπουλος τόνισε ότι «είμαστε πραγματικά περήφανοι, γιατί η κυπριακή σημαία πάνω στα εμπορικά μας πλοία, αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό…είμαστε περήφανοι και που η κυπριακή σημαία ανήκει στη λευκή λίστα, δηλαδή συγκαταλέγεται στις πλέον αξιόπιστες και σοβαρές σημαίες στον κόσμο και ο κυπριακός στόλος χαίρει εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας».

Στόχος είναι η προσέλκυση πλοιοκτητών και πλοιοδιαχειριστών, ώστε η Λεμεσός να αναδειχθεί σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο.

Το πρόβλημα του τουρκικού embargo, ο κ. Μητσόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα το διαχειριστεί «και πολιτικά και διπλωματικά, κινητοποιώντας τους εταίρους στο χώρο της ΕΕ πρώτα από όλα, προκειμένου να τερματιστεί αυτό το απαράδεκτο καθεστώς».