Πρόεδρος του Συνδέσμου Διεθνών Τραπεζών ο Kirill Zimarin

Κατά τη 12η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου τραπεζών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, επανεξελέγη επισήμως πρόεδρος του Συνδέσμου Διεθνών Τραπεζών στην Κύπρο ο Kirill Zimarin, Διευθύνων Σύμβουλος της RCB Bank Ltd.

Ο κ. Zimarin κατέχει αυτό το αξίωμα από το 2008 και θα συνεχίσει να ηγείται του Συνδέσμου για περίοδο ακόμη δύο ετών.

Στην ομιλία του ο κ. Zimarin δήλωσε ότι “οι διεθνείς τράπεζες επαναβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Κύπρο και συνεχίζουν να προωθούν την Κύπρο ως διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο”. Όπως είπε, οι διεθνείς Τράπεζες κατέχουν σημαντικά αποθέματα σε κεφάλαιο και ρευστότητα και είναι έτοιμες να επεκτείνουν τα δανειοδοτικά τους προγράμματα στις κυπριακές εταιρείες. “Επομένως”, πρόσθεσε,, “δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι οι διεθνείς τράπεζες θα μπορούσαν να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη για την ανάκαμψη και ανάπτυξη του τραπεζικού τομέα, καθώς και της οικονομίας της Κύπρου”.

Εκ μέρους των μελών του Συνδέσμου Διεθνών Τραπεζών Κύπρου, ο κ. Zimarin ζήτησε την άρση όλων των απαγορεύσεων στις συναλλαγές που εκτελούνται από τις διεθνείς τράπεζες, καθώς όπως είπε, όλα γεγονότα και οι αριθμοί δείχνουν ότι η κυπριακή οικονομία ανακάμπτει και είναι αρκετά ώριμη ώστε να αρθούν πλήρως όλοι οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων. Αυτό θα επέτρεπε στις διεθνείς τράπεζες να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους για την υποστήριξη της κυπριακής οικονομίας και των Κυπρίων δανειοληπτών» ανέφερε ο κ. Zimarin.

Ο Σύνδεσμος Διεθνών Τραπεζών ιδρύθηκε στη Λεμεσό το 2002, με σκοπό την εκπροσώπηση και προστασία των διεθνών τραπεζών στην Κύπρο. Ο Σύνδεσμος ενώνει 25 τράπεζες από 9 διαφορετικές χώρες. Τα στοιχεία του ενεργητικού των μελών του Συνδέσμου ανέρχονται συνολικά σε 14 δις Ευρώ.