Πρόεδρος: Ο Ντάισελμπλουμ έδωσε απάντηση στους διαστρεβλωτές

Σαφή απάντηση σε όσους διαστρεβλώνουν την αλήθεια και παραποιούν τα γεγονότα σχετικά με το κούρεμα του 2013 έδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαιώνοντας ότι στην Κύπρο τότε δεν υπήρχαν εγγυημένες καταθέσεις και ο κίνδυνος της κατάρρευσης του κράτους χωρίς μνημόνιο ήταν άμεσος.

Αυτό επικαλέστηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε μαζική προεκλογική συγκέντρωση στην Αγία Βαρβάρα αναφερόμενος στις σημερινές δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου του Eurogroup.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι το κούρεμα που τελικά εγκρίθηκε από την βουλή ήταν το αποτέλεσμα της καταψήφισης της πρώτης πρότασης που αφορούσε την αποκοπή μίας έκτακτης εισφοράς από το σύνολο των καταθετών που δεν ήταν παρά οι τόκοι δύο χρόνων και μόνο.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας απαντούσε στην προσφώνηση του προέδρου του σωματείου «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Αγίας Βαρβάρας κ. ΛώρηΝεοκλέους ο οποίος διαβεβαίωσε τον κ. Αναστασιάδη ότι η Αγία Βαρβάρα θα εργαστεί άοκνα για την επανεκλογή του προέδρου προκειμένου να εξασφαλίσουμε την επανένωση της πατρίδας μας. Ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι με την επανεκλογή του θα δούμε επιτέλους την επανένωση της πατρίδας μας αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας μας.

Στην συγκέντρωση παρόντες ήταν ο υφυπουργός παρά τω προέδρω κ. Βασίλης Πάλμας και οι βουλευτές του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου και Αννίτα Δημητρίου.