Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ: Πρέπει να ληφθεί απόφαση σήμερα

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, μιλώντας στη εκπομπή του Sigma “Πρωτοσέλιδο”, αναφέρθηκε στις συνάντησεις που θα έχουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις σήμερα με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ και το ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Η υπομονή που επέδειξαν οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις δικαιώνεται, καθώς οι εξελίξεις έφεραν ενώπιον τους τρεις πρωτοβουλίες, της ΣΕΚ, του ΔΗΚΟ και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων, ανέφερε ο Γιάννος Σωκράτους.

Όπως ανέφερε, αυτή είναι μια μέρα έντονων διαβουλεύσεων, ενώ κληθείς να απαντήσει κατά πόσο σήμερα θα ληφθεί κάποια απόφαση, ο κ. Σωκράτους είπε πως από τη στιγμή που οι οργανώσεις έχουν μπροστά τους συγκεκριμένες προτάσεις, θεωρεί πως θα πρέπει να ληφθεί απόφαση, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει ποια θα είναι αυτή.

Στις 16:30 το απόγευμα, αναμένεται να συνεδριάσει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ.

Σε δική του τοποθέτηση στην εκπομπή, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού εξήγησε ότι την πρόταση της ΣΕΚ την αγκαλιάζουν όλες οι συντεχνίες, ενώ στο τραπέζι βρίσκονται οι προτάσεις των οργανωμένων γονέων και του ΔΗΚΟ.

Την ίδια ώρα αποκάλυψε ότι υπήρξε εμπλοκή κι άλλων πολιτικών και μη προσώπων, χωρίς να βγουν στο προσκήνιο, που προσπάθησαν να συμβάλουν στην εκτόνωση της κρίσης.

Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχει αναγκαιότητα για νέα συνάντηση με τη διυπουργική επιτροπή.