Πρόεδρος: Μετά από προβληματισμό η απόφαση μου θα εξαγγελθεί στις 14 Οκτωβρίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προσερχόμενος απόψε στην εκδήλωση του Σωματείου «ΓΙΑΣΟΥΜΕΙΑ» στο Δασάκι της Άχνας και ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τον χρόνο εξαγγελίας της υποψηφιότητάς του για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, είπε τα εξής:

«Μετά από αρκετό προβληματισμό και ανασκόπηση της μέχρι σήμερα πορείας της χώρας, η απόφασή μου θα εξαγγελθεί στις 14 Οκτωβρίου».

Ερωτηθείς για την αποστολή επιστολής προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε:

«Κατά τη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, θα έχω την ευκαιρία και διά ζώσης και γραπτώς να προβάλω τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς. Ήδη με επιστολές μου προς τους Αρχηγούς κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρώπης, της Ισλαμικής Διάσκεψης, των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ιδίου του Γενικού Γραμματέα έχω επαναλάβει την αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αρκεί να γίνει καλή προετοιμασία και μέσα στα πλαίσια όπως έχουν καθοριστεί στο περίγραμμα των θέσεων του Γενικού Γραμματέα».