Πρόεδρος και Νούλαντ συζήτησαν για το Κυπριακό και διμερείς σχέσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τη Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις κα Βικτόρια Νιούλαντ.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Νιούλαντ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είμαι ευτυχής που βρίσκομαι ξανά στην Κύπρο. Γνωρίζετε πόσο έντονα οι ΗΠΑ στηρίζουν τη δουλειά που γίνεται και στις δύο πλευρές του νησιού προς την κατεύθυνση της λύσης.

Είχα μια πολύ καλή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, από τον οποίον έτυχα μιας πολύ ενθαρρυντικής ενημέρωσης για τη χθεσινή συνάντηση των ηγετών. Είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται πρόοδος ώστε οι συμφωνίες που κάνουν οι ηγέτες να εδραιωθούν.

Όπως πάντοτε, μιλήσαμε επίσης και τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Κύπρου και συγχάρηκα τον Πρόεδρο για το γεγονός ότι η Κύπρος ετοιμάζεται τώρα να εξέλθει του προγράμματος του ΔΝΤ.

Σημειώσαμε επίσης ότι οι αμερικανικές επενδύσεις στην Κύπρο έχουν επταπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια. Υπάρχει πολύς ενθουσιασμός για το θέμα της Ενέργειας, για το τι συμβαίνει εδώ και μιλήσαμε επίσης για τις σχέσεις ασφάλειας και τις περιφερειακές σχέσεις.

Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση σήμερα εδώ και προσβλέπω στη συνάντηση μου και με τον κ. Ακκιντζί».