Πρόεδρος: Η πολιτεία θα εγκύψει στο θέμα της οπαδικής βίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εγκαινιάζοντας το Αθλητικό Κέντρο «Κώστας Παπαέλληνας» του Κεραυνού Στροβόλου, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι παρά τη δύσκολη οικονομικά περίοδο η πολιτεία θα σταθεί αρωγός και θα στηρίξει με όσα μέσα διαθέτει τον κοινωνικά ωφέλιμο ρόλο του αθλητισμού στον τόπο μας.

Επεσήμανε παράλληλα, με αφορμή και τα πρόσφατα επεισόδια βίας στον αθλητισμό ότι η πολιτεία θα εγκύψει στο θέμα της οπαδικής βίας, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να σταματήσει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

«Μας ενδιαφέρει η πολύπλευρη ανάπτυξη του αθλητισμού και ευχόμαστε η κυπριακή κοινωνία να εξελιχθεί σε κοινωνία μαζικού αθλητισμού και προς την κατεύθυνση αυτή θα αφιερώσουμε τις δυνάμεις μας» σημείωσε στο πλαίσιο χαιρετισμού του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με αφορμή τις σημερινές συγκυρίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απηύθυνε έκκληση όπως οι αθλητές, οι προπονητές, οι διαιτητές, οι παράγοντες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τηρούν υπεύθυνη στάση και απομονώνουν όσους δίνουν αφορμές για επεισόδια και πράξεις βίας.

Υπογράμμισε ότι η πολιτεία με τη σειρά της και με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, θα αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί τόσο με προληπτικά όσο και με κατασταλτικά μέτρα ώστε η βία στους αθλητικούς χώρους να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Ο χουλιγκανισμός είναι πρώτα και πάνω απ` όλα καταδικαστέος σε όλες του τις εκφάνσεις», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι «η ανάρμοστη και βίαιη συμπεριφορά των οπαδών οποιασδήποτε ομάδας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε μια πολιτισμένη και σύγχρονη κοινωνία».

«Ως πολιτεία θα εγκύψουμε στο θέμα της οπαδικής βίας. Όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν στο χώρο του ποδοσφαίρου τα τελευταία εικοσιτετράωρα επιβεβαιώνουν γι` ακόμα μια φορά τη σοβαρότητα της κατάστασης», τόνισε.

«Δεν πρέπει και δεν πρόκειται να γίνει άλλο ανεκτή αυτή η απαράδεχτη κατάσταση. Ευθύνες έχουμε όλοι και όλοι πρέπει να τις αναλάβουμε. Και η κυβέρνηση, και η αστυνομία, και τα σωματεία, και οι οργανωμένοι οπαδοί, και ο κάθε οπαδός χωριστά και τα ΜΜΕ, και κάθε φορέας του χώρου αυτού. Τόσο για την πρόληψη, όσο και για την τιμωρία των ενόχων», συμπλήρωσε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι αθλητικοί παράγοντες θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση των κακώς εχόντων στο χώρο του αθλητισμού και κυρίως στη βελτίωση και την αναβάθμισή του για το καλό του ιδίου και της κοινωνικής αποστολής του.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι είναι με ιδιαίτερη χαρά και προθυμία που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Προέδρου του Κεραυνού, Πάρι Παπαέλληνα, να τελέσει τα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου, «Κώστας Παπαέλληνας», το οποίο δημιουργήθηκε χάρις στη γενναιόδωρη στήριξη της οικογένειας Παπαέλληνα σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.
Όπως ανέφερε,το Αθλητικό Κέντρο «Κώστας Παπαέλληνας», που αναπτύσσει δραστηριότητα, εδώ, στις εγκαταστάσεις του Κεραυνού, λειτουργεί ήδη προς όφελος εκατοντάδων παιδιών και νέων της ευρύτερης περιοχής του Στροβόλου.

«Αποτελεί ένα πνεύμονα ζωής και υγιούς ενασχόλησης των νέων μας, σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο μας, όπου η ανάγκη της συνεργασίας κράτους, ιδιωτικής πρωτοβουλίας και εθελοντισμού καθίσταται όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη» σημείωσε, υποδεικνύοντας ότι ο ιδιόκτητος αυτός χώρος του Κεραυνού έχει μετατραπεί σε ένα μοναδικό αθλητικό κέντρο συστεγάζοντας το οίκημα του σωματείου, την ανακαινισμένη κλειστή αίθουσα της ομάδας, το ανοικτό γήπεδο της καλαθόσφαιρας, τρία γήπεδα futsal και τέσσερα γήπεδα τένις, με όλο το σύγχρονο βοηθητικό και γραφειακό εξοπλισμό.