Πρόεδρος: Η Ευρώπη να έρθει πιο κοντά στους πολίτες της

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την Άτυπη Σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, στην Μπρατισλάβα

Στην ανάγκη η Ευρώπη να έρθει πιο κοντά στους πολίτες της αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε Παρέμβαση του κατά τις εργασίες της Άτυπης Συνόδου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στη Σλοβακία, όπως επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους, στο Κάστρο της Μπρατισλάβα, όπου διεξάγεται η Άτυπη Σύνοδος, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η σημερινή είναι «μια σημαντικότατη και ιστορική Σύνοδος της ΕΕ, αφού με αφορμή το πρόσφατο αποτέλεσμα στο βρετανικό δημοψήφισμα ξεκινά σήμερα μια συζήτηση, ειλικρινής και ανοικτή, ανάμεσα στους 27 αρχηγούς κρατών μελών της ΕΕ για το Μέλλον της Ευρώπης.

Πρόκειται για την απαρχή μιας συζήτησης που θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2017 στη Ρώμη, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, και είναι σημαντικό μέσα από αυτό το διάλογο να καθοριστούν πολύ συγκεκριμένα βήματα τα οποία θα αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες των πολιτών της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην παρέμβαση του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή την ανάγκη, στο να έρθει η Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες, στο να δούμε πώς αντιμετωπίζονται πολύ συγκεκριμένα, και όχι μέσα από γενικότερες διακηρύξεις, προβλήματα που αφορούν την Ασφάλεια της Ευρώπης, προβλήματα που αφορούν την ανεργία των νέων στην Ευρώπη, προβλήματα με τη Μετανάστευση.

Άρα, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την απαρχή αυτής της συζήτησης και ευελπιστούμε και θα εργαστούμε προς την κατεύθυνση έτσι ώστε να ληφθούν, επαναλαμβάνω, πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις που θα αγγίζουν τους Ευρωπαίους πολίτες».