Πρόεδρος: Εποικοδομητική συνάντηση για περιουσιακό και όχι μόνον

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επιστροφή του από το παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου παρακάθισε σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, βλέπουμε πού μπορεί να πλησιάσουμε, πού υπάρχουν ακόμα διαφορές και οπωσδήποτε, στις επόμενες των συναντήσεων, θα συνεχίσουμε κατά τον ίδιο εποικοδομητικό τρόπο τον διάλογο.

Σε ερώτηση για τις σημερινής συνομιλίες είπε ότι «είχα μια ακόμα εποικοδομητική συνάντηση. Θα πρέπει να πω ότι, μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, βλέπουμε πού μπορεί να πλησιάσουμε, πού υπάρχουν ακόμα διαφορές και οπωσδήποτε, στις επόμενες των συναντήσεων, θα συνεχίσουμε κατά τον ίδιο εποικοδομητικό τρόπο το διάλογο».

Ερωτηθείς αν συζητήθηκε σήμερα το περιουσιακό, ο Πρόεδρος απάντησε «και όχι μόνον».

Κληθείς να αναφερθεί στο χθεσινό δείπνο που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. John Kerry και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Lisa Buttenheim, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ήταν παραγωγική οπωσδήποτε συζήτηση, δόθηκε η ευκαιρία να προβάλουμε τι είναι αυτό που αναμένουμε από τις ΗΠΑ και η ανταπόκριση από πλευράς του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι ήταν θετική».

Σε ερώτηση αν συζητήθηκε το κόστος της λύσης, ο Πρόεδρος είπε «όχι ακόμη. Αυτό που αναμένεται, είναι η εμπειρογνωμοσύνη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και της Παγκόσμιας Τράπεζας όσον αφορά στα ακριβή δεδομένα πλέον και όχι τους υπολογισμούς απλώς κατά προσέγγιση».