Πρόεδρος: Εξαγγελία έργων 64 εκ. ευρώ για τη πόλη και επαρχία Λάρνακας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σε συνάντηση του σήμερα με φορείς της πόλης και της επαρχίας σήμερα στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρνακας, εξήγγειλε νέα έργα  ύψους 64 εκ. ευρώ για την πόλη και επαρχία Λάρνακας .

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι έχουν ολοκληρωθεί επί της δικής του διακυβέρνησης έργα ύψους 36.5 εκ ευρώ ενώ αυτήν την περίοδο εκτελούνται στην επαρχία Λάρνακας αναπτυξιακά έργα 70 εκ. ευρώ, η υλοποίηση των οποίων έχει αρχίσει πριν ή εντός του 2015.

Ο Πρόεδρος έδωσε επίσης τη διαβεβαίωση του ότι η διακυβέρνησή του θέλει να απαλλάξει την πόλη από το όνειδος των αποθηκών πετρελαιοειδών, σημειώνοντας ότι έχει αρχίσει η μετακίνηση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαιοειδών και υγραερίου με τη μετακίνηση των κρατικών αποθεμάτων, με στόχο τη μετακίνηση όλων των εγκαταστάσεων μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2017.

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση παραμένει αυστηρά προσηλωμένη στο στόχο η ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας να επεκτείνεται στην εξυπηρέτηση των τουριστικών και εμπορικών λειτουργιών του λιμανιού αλλά και στην ανάπτυξη και κατασκευή μιας υπερσύγχρονης Μαρίνας.

Επαναβεβαίωσε ότι το λιμάνι Λάρνακας δεν θα μετατραπεί σε ενεργειακό , βιομηχανικό λιμάνι.