Πρόεδρος: Ενημέρωση των κομμάτων στις 8 Σεπτεμβρίου

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για το Κυπριακό στις 8 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα προτίθεται να ενημερώσει σε κλειστή συνεδρίαση τη Βουλή εντός Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Παπαδόπουλος, κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις κομμάτων για μη ενημέρωσή τους από τον Πρόεδρο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό,  είπε ότι «τα περί ενημέρωσης έχουν απαντηθεί πολλάκις το τελευταίο διάστημα”.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μόλις πρόσφατα ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο ενδελεχώς. Θα ενημερώσει ξανά τους αρχηγούς των κομμάτων στις 8 Σεπτεμβρίου και προτίθεται επίσης να ενημερώσει σε κλειστή συνεδρία την Βουλή των Αντιπροσώπων εντός Σεπτεμβρίου”, δήλωσε.

Ο κ.Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά εργάζεται και προετοιμάζεται αδιάκοπα για τη νέα συνάντηση που θα έχουν οι δύο ηγέτες την 1η Σεπτεμβρίου

“Η δική μας πλευρά εργάζεται και προετοιμάζεται αδιάκοπα για τη νέα συνάντηση που θα έχουν οι δύο ηγέτες την 1η Σεπτεμβρίου. Θα υπάρξει και άλλη συνάντησή τους πριν από την αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη Νέα Υόρκη, ενώ ήδη άρχισαν δουλειά και οι διαπραγματευτές”, δήλωσε.