Πρόεδρος: Ενημέρωσε τους Κύπριους εφοπλιστές στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την διάρκεια γεύματος που του παρέθεσε στην Αθήνα η Ένωση Κυπρίων Εφοπλιστών λίγο μετά την ολοκλήρωση της ετήσιας Γενικής της Συνέλευσης, μίλησε για την τρέχουσα οικονομική και πολιτική κατάσταση στη Κύπρο, κυρίως όσον αφορά το Εθνικό θέμα.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι αυτή καθεαυτή η παρουσία του αναδεικνύει «τη σημασία που αποδίδουμε στον πυλώνα που λέγεται ναυτιλία, ή κυπριακό νηολόγιο».

«Η συνεισφορά των Κυπρίων εφοπλιστών στην οικονομία του τόπου, και γενικότερα η ναυτιλία, είναι από τους σημαντικότερους πυλώνες. Και είμαι εδώ ακριβώς για να ακούσω, αλλά και για να προβάλω τις θέσεις και το ενδιαφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της εμπορικής μας ναυτιλίας. Είμαστε μια από τις κυρίαρχες χώρες παγκόσμια, και η τρίτη χώρα στην Ευρώπη», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Συνεχίζοντας τόνισε «πόσο άριστη είναι οι σχέση μας με την ελληνική κυβέρνηση στη διαχείριση των ναυτιλιακών θεμάτων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κι όχι μόνον».

Ο Πρόεδρος της Κύπρου βρίσκεται στην Αθήνα πρωτίστως για να παραστεί στην αποψινή μουσική παράσταση-εκδήλωση στο Ηρώδειο, με τραγούδια του Μάριου Τόκα, για την εγκαθίδρυση της κυπριακής δημοκρατίας, αλλά και για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή, και τη συνεχιζόμενη κατοχή του μισού περίπου εδάφους της Κύπρου.

Στην ίδια εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος το μεσημέρι σήμερα πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων, όπου είχε μια φιλική, όπως αναφέρθηκε, συζήτηση με τον Πρόεδρό της Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο κ. Αναστασιάδης δεν θα συναντηθεί με κανένα πολιτικό πρόσωπο στην Ελλάδα.