ΠτΔ για Μόρφου: Τους δειλούς δεν θέλω να τους μετατρέπω σε ήρωες

Πρόεδρος για Μόρφου: Τους δειλούς δεν θέλω να τους μετατρέπω σε ήρωες

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης» αναφέρθηκε στις ενέργειες και τις δημόσιες τοποθετήσεις του Μητροπολίτη Μόρφου αναφορικά με τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τον Μητροπολίτη Μόρφου είπε πως «έρευνα υπήρξε. Ο Μητροπολίτης αθωώθηκε μέσω της έρευνας ενώ έλεγε πράγματα τα οποία εάν τα έλεγε οποιοσδήποτε πολίτης θα είχε αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Θέλω να πω κάτι. Υπάρχει μία τάση από τον ίδιο, αν θέλετε, και το λέω πολύ ευθαρσώς να ηρωοποιηθεί. Τους δειλούς δεν θέλω να τους μετατρέπω σε ήρωες».

Γενικά για την στάση των κληρικών είπε ότι υπάρχει ανοχή έναντι τους και εάν τα μέτρα αφορούν μόνο το κοινό, ο Πρόεδρος είπε πως «όχι βεβαίως. Και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Εκείνο το οποίο εξετάζει και είμαστε σε συνεννόηση με τη Γενική Εισαγγελία είναι να διερευνήσουν, και έχουν διερευνήσει, εάν από τις δηλώσεις προκύπτει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Και είναι η ώρα να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι πέρα από τις όποιες απόψεις έχουν και καθήκον απέναντι στους συμπολίτες τους. Στο σύνολο. Οφείλουν να σέβονται την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών τους και ιδιαίτερα τους νόμους».