Πρόεδρος: Απόψε θα αποφασιστεί πως προχωρούμε

Απόψε θα αποφασιστεί πώς προχωρούμε είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των εργασιών των σημερινών εργασιών της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, της Ελβετίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς πώς πέρασε η σημερινή μέρα, είπε ότι πέρασε «δημιουργικά. Προσπάθησε ο ΓΓ πρώτα να ενημερωθεί για όλες τις εκκρεμότητες, να δει πώς μπορεί να συμβάλει. Ήταν δημιουργική μέρα, χωρίς να σημαίνει ότι έχουμε φτάσει πουθενά».

Ερωτηθείς αν παρουσιάστηκε κάπου πρόοδος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «όχι ακόμα».

Σε ερώτηση αν υπάρχει η εμπλοκή, ο Πρόεδρος απάντησε «όχι, νομίζω ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει ο ΓΓ για απεμπλοκή».

Κληθείς να πει αν εκτιμά πως το αποψινό δείπνο του ΓΓ του ΟΗΕ με τους επικεφαλής των συμμετεχόντων μερών στη Διάσκεψη θα είναι κρίσιμο, ο Πρόεδρος είπε χαριτολογώντας «δεν ξέρω τι θα περιλαμβάνει το μενού. Ελπίζω να είναι ευκολοχώνευτο».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ίσως στο δείπνο να είναι ο μηχανισμός εφαρμογής, τα στρατεύματα κλπ, απάντησε «αφήστε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Ερωτηθείς αν υπάρχει πρόγραμμα για αύριο, ο Πρόεδρος είπε ότι «απόψε θα αποφασιστεί πώς προχωρούμε».

Σε ερώτηση αν είναι πιο αισιόδοξος ότι μπορεί κάτι να αλλάξει μετά την παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ στη Διάσκεψη, ο Πρόεδρος είπε ότι «εάν μετακινηθούν σε βασικά θέματα που ενδιαφέρουν την ελληνοκυπριακή κοινότητα μπορεί και να υπάρξει πρόοδος».