Πρόεδρος: Αναχωρώ για το Mont Pelerin με την ίδια αποφασιστικότητα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποίησε σήμερα σειρά επαφών με Αρχηγούς Πολιτικών Κομμάτων, τους οποίους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Μετά το πέρας των συναντήσεών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το πώς πήγαν οι συναντήσεις του, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε:

«Θεωρώ πως ήταν ιδιαίτερα παραγωγικές και απόλυτα δημιουργικές οι συζητήσεις, παρά τις οποίες διαφωνίες υπήρξαν, εντούτοις ο προβληματισμός ήταν μέσα στα, όχι απλώς αποδεκτά πλαίσια, αλλά μέσα σ’ ένα πλαίσιο δημιουργικό, προκείμενου να ακούσω σκέψεις, προβληματισμούς, εισηγήσεις και νομίζω ότι και οι ίδιοι οι πολιτικοί Αρχηγοί, παρά το γεγονός ότι πιθανόν να είχαν τις δικές τους τοποθετήσεις, εντούτοις είμαι βέβαιος ότι ένιωσαν ότι ήταν πολύ πιο άνετοι και εγώ ο ίδιος πιο άνετος να μιλήσουμε για όσα μας προβληματίζουν».

«Αυτό που έχει σημασία», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «είναι ότι αναχωρώ για το Mont Pelerin με την ίδια αποφασιστικότητα να εργαστώ προκείμενου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος, και μακάρι, γιατί όχι, να δημιουργηθούν οι συνθήκες που να μας οδηγήσουν στις τελικές φάσεις, αλλά και επιτέλους να εξευρεθεί μια λύση. Την ίδια ώρα δεν παραγνωρίζω τις έγνοιες, τις ανησυχίες του κυπριακού ελληνισμού που εκπροσωπώ στις συνομιλίες, αλλά και τις απόψεις των Αρχηγών των Κομμάτων όπως τις έχω ακούσει».

Ερωτηθείς, τέλος, για το εάν οι δυο πλευρές βρίσκονται πλέον πιο κοντά σε συμφωνία, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε: «Να μου επιτρέψετε να πω πολύ περισσότερα την Τρίτη».