Πρόεδρος Αναστασιάδης και Ακιντζί συζητούν σήμερα το εδαφικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό θα έχει σήμερα νέα συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Η συνάντηση ξεκινά στις 10.00 το πρωί, και είναι η δεύτερη σε μια σειρά 7 προγραμματισμένων συναντήσεων των δύο ηγετών, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο της εντατικοποιημένης φάσης των συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , σε δηλώσεις του είπε ότι η συνάντηση ήταν αρκετά δημιουργική για τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί και αρκετά διευκρινιστική για θέματα που έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Επίσης ο Πρόεδρος είπε ότι έχουν καθοριστεί κεφάλαια που θα συζητούνται σε κάθε μία των συναντήσεων και βεβαίως ανέφερε,  δεν θα αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε χάρτες, ονόματα κλπ όσον αφορά το εδαφικό, αλλά θα συζητηθούν κάποια κριτήρια που πρέπει να διέπουν τις εδαφικές αναπροσαρμογές που είναι και απόλυτα συνδεδεμένες με το περιουσιακό.

“Το ίδιο θα γίνει και όσον αφορά την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Η βασική αρχή που συμφωνούμε και οι δύο είναι ότι η ασφάλεια του ενός δεν μπορεί να αποτελεί απειλή για τον άλλον”, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.