Πρόεδρος Αναστασιάδης: Η Κύπρος θα τα καταφέρει

Τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος στο τέλος θα τα καταφέρει, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης  σε δήλωσή του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, νιώθει ευτυχής γιατί – όπως σημείωσε – «μέσα από σκληρή και συστηματική δουλειά κατορθώσαμε να κρινόμαστε από τους ίδιους τους δανειστές μας ως αξιόπιστοι εταίροι».

Πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα της πρώτης αξιολόγησης της Τρόικας συνιστά ένα βήμα προς αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της Κύπρου.

«Αποφύγαμε οριστικά τη λήψη νέων μέτρων», επισήμανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Τόνισε παράλληλα ότι «δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, είναι ώρα σκληρής δουλειάς» και εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε πείσμα, είμαστε αποτελεσματικοί και τολμηροί και θα μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία».

Της δήλωσης του προηγήθηκε σύσκεψη των ηγεσιών των κομμάτων προς συζήτηση  θεμάτων που άπτονται του επικαιροποιημένου μνημονίου και της οικονομίας στην παρουσία του αρμοδίου Υπουργού Χάρη Γεωργιάδη.

Της σύσκεψης αρχηγών προηγήθηκε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την οποία τα μέλη του σώματος ενημερώθηκαν από τον κ. Γεωργιάδη για το επικαιροποιημένο μνημόνιο, με διευκρινίσεις επί των επικαιροποιήσεων που αφορούν τα χαρτοφυλάκια τους.

Περαιτέρω, κατά τη σημερινή συνεδρία ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου κατέθεσε νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του σωφρονιστικού συστήματος.

Το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τους Αρχηγούς Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας.