Πρόεδρος: Άλλη μια ευκαιρία δημοκρατικής έκφρασης του λαού για την εκλογή των τοπικών αρχόντων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης άσκησε σήμερα στις 10 το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα για τις Δημοτικές Εκλογές, στο Λανίτειο Λύκειο, Κέντρο Α’, στη Λεμεσό.

Στη συνέχεια, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος είπε ότι σήμερα είναι «άλλη μια ευκαιρία δημοκρατικής έκφρασης του λαού για την εκλογή των τοπικών αρχόντων, εκλογή που δεν υστερεί σε σημασία των υπολοίπων εκλογών, δεδομένου ότι οι αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφορούν την καθ’ ημέραν ζωή των πολιτών.

Θα ήμουν ευτυχέστερος βεβαίως, αν η σημερινή ψηφοφορία γινόταν προκειμένου να επιτυγχάνετο και η μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, κάτι που πιστεύω θα δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις σημερινές εκλογές. Θέλω να πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα επιτρέψουν στους ικανότερους να επιληφθούν των τοπικών προβλημάτων.

Η Κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό των τοπικών αρχών, έτσι ώστε και με την μεταρρύθμιση, που ελπίζω να επιτευχθεί το συντομότερο, να ενδυναμώσουμε τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει».

Κληθείς να δώσει ένα μήνυμα προς τους ψηφοφόρους, ο Πρόεδρος είπε:

«Υπερτονίζοντας τη σημασία των εκλογών είναι ταυτόχρονα και ένα μήνυμα ότι ο καθένας έχει λόγο. Η αποχή δεν είναι η απάντηση σίγουρα και ας μην διαμαρτύρονται οι πολίτες εάν την επομένη δεν εκλεγούν εκείνοι που, κατά την άποψή τους, θα έπρεπε να εκλεγούν. Η ενεργός συμμετοχή είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της δημοκρατίας, γι’ αυτό και θέλω να πιστεύω αλλά και να καλέσω ταυτόχρονα το σύνολο των πολιτών, να συμμετάσχουν σε αυτή τη λειτουργία της δημοκρατίας».