Πρόεδρος:Δεν με εκφράζουν οι απόψεις του οποιουδήποτε ερευνητή

Σαφές κατέστησε στο Ρώσο Πρέσβη στη Λευκωσία, ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ότι οι απόψεις του οποιουδήποτε ερευνητή ούτε τον δεσμεύουν ούτε τον εκφράζουν.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, σε γραπτή δήλωση του είπε , αναφορικά με την ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που δημοσιεύεται στον Τύπο, “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να δηλώσει πως σε συνάντησή του με το Ρώσο Πρέσβη στη Λευκωσία, ύστερα από την έκδοση και κυκλοφορία του βιβλίου του Μακάριου Δρουσιώτη, του κατέστησε σαφές ότι οι απόψεις του οποιουδήποτε ερευνητή ούτε δεσμεύουν ούτε εκφράζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

“Οι θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας έναντι της πολιτικής αρχών της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσίας είναι καλά γνωστές μέσα από κατ’ επανάληψη δηλώσεις ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών προς τη φίλη χώρα και ως εκ τούτου σε κανένα δεν επιτρέπεται να συνδέει θέσεις ή απόψεις που ελεύθερα εκφράζονται στο πλαίσιο της επιστημονικής έρευνας, με τις επίσημες θέσεις της Δημοκρατίας”, επισημαίνεται στη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.