Πρόεδρε, πας για ανασχηματισμό, ή ανακύκλωση προσώπων;

Πρόεδρε, πας για ανασχηματισμό, ή ανακύκλωση προσώπων;

Εδώ και αρκετές μερες τα σενάρια ανασχηματισμού δίνουν και παίρνουν. Η ονοματολογία όπως ήταν αναμενόμενο, αλλάζει συνεχώς και ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση της Υπουργού Δικαιοσύνης από τον υπουργικό θώκο.

Η Έμιλυ Γιολίτη έφυγε «πυροβολώντας» από τη Κυβέρνηση κάνοντας λόγο για μία «κυβέρνηση που δεν έχαιρε των καλύτερων εντυπώσεων από την κοινωνία των πολιτών στα ζητήματα διαφθοράς και διαφάνειας».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να ανακοινώσει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αύριο ή το αργότερο μέχρι τη Τετάρτη.

Πάντως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει αυτή το φορά να το σκεφτεί πάρα πολύ καλά μακριά από προσωπικές και κομματικές υποχρεώσεις ποιοι θα είναι τα νέα μέλη της Κυβέρνησης.

Εάν ο ίδιος θέλει πραγματικά να αλλάξει η εικόνα της Κυβέρνησης πρέπει να προβεί σε δραστικές αλλαγές και όχι απλά σε μία ανακύκλωση προσώπων

Κάποιοι Υπουργοί (όνομα και μη χωριό) έμειναν κολλημένοι στη καρέκλα απλά  αλλάζοντας to όνομα της … καρέκλας… κάθε φορά

Όπως δείχνουν τα πράγματα, το ίδιο σκηνικό θα έχουμε και με τον επικείμενο ανασχηματισμό…

Κάποια πρόσωπα θα «ανακυκλωθούν» από τη μία θέση στην άλλη και κάποια άλλα θα βολευτούν είτε λόγω προσωπικών σχέσεων είτε λόγω κομματικής γραμμής…

Πρόεδρε, είδικά για το νεοσύστατο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, πρώτιστο μέλημα του προσώπου που θα ηγηθεί της θέσης αυτής, θα πρέπει να είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Υφυπουργείο Κοινωνικής πρόνοιας. Μέλημα οι ανθρώποι που υποφέρουν. Χρειάζεται κάποιος που μέχρι τώρα στη δουλειά του έδινε προτεραιτότητα στον άνθρωπο. Όχι πρόσωπα που ΠΟΤΕ δεν νοιάστηκαν για τον συνάνθρωπο τους και είχαν απλά πρώτη τους έννοια το προσωπικό τους συμφέρον και τη δική τους αυτοπροβολή.

Εάν θα προχωρήσεις με αυτό το τρόπο Πρόεδρε, βάζοντας ως «προσόν» τις προσωπικές και πολιτικές ατζέντες, τότε «ζήτω που καήκαμε» για άλλη μια φορά….

Επίσης το να μετακινούνται πρόσωπα από τη μία θέση στην άλλη σαν να μην υπάρχουν άλλοι ικανοί νέοι σε αυτό το τόπο, κάθε άλλο παρά βελτιώνει την εικόνα τη δική σας αλλά και της Κυβέρνησης.

Ελπίζουμε Πρόεδρε ότι αυτή τη φορά θα επιλέγουν τα σωστά άτομα, στις σωστές θέσεις.