Πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων

Ένα εκατομμύριο δικαιούχοι -από 800.000 που ήταν πέρυσι- θα ενταχθούν εφέτος στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων, που ξεκίνησε από σήμερα με πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δήλωσε ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης.

«Το πρόγραμμα έχει πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό, ανέρχεται στα 25,5 εκ. ευρώ, και γίνεται σε συνεργασία με περίπου 800 κοινωνικούς μας εταίρους», σημειώνει ο κ. Τσαυτάρης.

«Στο κοινωνικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περιλαμβάνεται και ειδική δράση για τα σχολεία. Εντός των ημερών», λέει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, «θα ακούσετε την προκήρυξη για τη διανομή φρούτων στα σχολεία και πολύ σύντομα και γάλακτος».

Αναφερόμενος στο θέμα του φόρου ακινήτων ο κ. Τσαυτάρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο διάλογος που συνεχίζεται θα οδηγήσει στο να καταλήξουν τα οικονομικά επιτελεία σε ένα πιο δίκαιο και σωστό φορολογικό σύστημα. Πρέπει, βέβαια, να πω ότι οι αγρότες ούτως ή άλλως πληρώνουν για τα σπίτια τους το φόρο που πληρώνουν όλα τα ακίνητα, όλα τα κτίσματα, επομένως είναι λάθος αυτό που λέγεται ότι δεν πλήρωναν. Πλήρωναν, αλλά τώρα επεκτείνεται αυτό και στα αγροτεμάχιά τους. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να επιβαρύνουμε πολύ τη γεωργία, γιατί η γεωργία μας έχει ανεβασμένο κόστος. Επομένως αν θέλουμε να ενισχύσουμε τις εξαγωγές μας, να ενισχύσουμε την παραγωγική διαδικασία πρέπει να φροντίσουμε να μην βάλουμε τόσα πολλά βάρη που θα μείωναν την ανταγωνιστική τους ικανότητα και τις πωλήσεις τους».