Πρόγραμμα και επαφές Προέδρου Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη

Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πρόκειται(τοπική ώρα) να χαιρετίσει την 69η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και αμέσως μετά θα παραχωρήσει δημοσιογραφική διάσκεψη για τα αποτελέσματα των επαφών του στα Ηνωμένα Εθνη.

Στις 12:45 το μεσημέρι θα συναντηθεί εντός του κτηρίου του ΟΗΕ με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχισε τις επαφές του, με συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς. Συζητήθηκαν θέματα της περιοχής της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα το Παλαιστινιακό, καθώς και τρόποι αποτελεσματικότερης συνδρομής της ΕΕ.

Είχε επίσης συναντήσεις με την ηγεσία του Κυπρο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και της AHEPA. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ Κύπρου και ομογένειας.

Στη διάρκεια της συνάντησης με την ΑΗΕPA, ο ύπατος πρόεδρος της οργάνωσης, Φίλιπ Φράγκος επέδωσε στον πρόεδρο Αναστασιάδη δωρεά ύψους 25.000 δολαρίων, για ιδρύματα παιδιών.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των Κυπρίων, οι οποίοι περνούν σκληρές μέρες, καθώς η χώρα αγωνίζεται με αποφασιστικότητα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και εργάζεται να αποκαταστήσει την οικονομική σταθερότητα. Ελπίζουμε η δωρεά μας αυτή να βοηθήσει με κάποιο μικρό τρόπο, στο να απαλυνθούν οι δυσκολίες των οικογενειών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ευχαριστίες προς την οργάνωση για την προσφορά.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης Νίκος Καρακώστας κι ο ύπατος Γραμματέας Αντι Ζαχαριάδης.