Πρόβλημα επιβίωσης παρουσιάζει το 5% των νοικοκυριών

Αποκρουστικά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής σύμφωνα με την οποία το 5% των κυπριακών νοικοκυριών παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Ένα στα δέκα περίπου νοικοκυριά στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει υποστεί μείωση μεταξύ 31% – 40% και 41% – 50% (8% και 10% αντιστοίχως, ενώ επίσης το 10% των νοικοκυριών έχει υποστεί μείωση περισσότερη από 51% και το 5% δηλώνει, συμφώνως έρευνας της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο μεταξύ 17ης Φεβρουαρίου και 7ης Μαρτίου 2014, από την εταιρεία CMR – Cypronetwork Marketing Research Ltd ήταν παγκύπρια, σε αστικές και αγροτικές περιοχές, με γυναίκες και άντρες ηλικίας 18 ετών και άνω και με μέγεθος δείγματος 1.000 άτομα.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι ένα στα πέντε νοικοκυριά (20%) έχει υποστεί μείωση εισοδήματος, η οποία προσδιορίζεται από 1%-10%, για τρεις στους δέκα (27%) η μείωση του εισοδήματος του νοικοκυριού τους είναι μεταξύ 11%-20%, ενώ μείωση εισοδήματος από 21% μέχρι 30% έχει υποστεί ένα στα τέσσερα (24%) νοικοκυριά.