Πρόβα τζενεράλε για τη Formula 1 στη Μελβούρνη

Η σεζόν ξεκινάει από το Albert Park της Μελβούρνης και οι οπαδοί της Formula 1 ανά τον πλανήτη αισθάνονται ρίγη συγκίνησης.

Η περσινή χρονιά κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον Sebastian Vettel να κερδίζει την μονομαχία με τον Fernando Alonso. Η Red Bull ήταν συνολικά ανώτερη της Ferrari, όμως το ταλέντο και ο ανταγωνιστικός χαρακτήρας του Ισπανού βοήθησαν να υπάρξει ένταση, σασπένς και θέαμα μέχρι τις τελευταίες στροφές του grand prix στο Interlagos του Sao Paolo. Θα είναι οι δυο οδηγοί πρωταγωνιστές και στο φετινό πρωτάθλημα; Μπορεί να μπουν σφήνα οι Button – Perez της McLaren ή ο Lewis Hamilton με την μετακόμισή του στην Mercedes; Έχει ο Kimmi Raikonnen κίνητρο για να κυνηγήσει την έκπληξη με την Renault; Ερωτήματα που θα απαντηθούν στους 19 αγώνες της φετινής περιόδου.
Σήμερα Σάββατο είναι ουσιαστικά η πρόβα τζενεράλε, καθώς οι δοκιμές μπορούν να κρίνουν σε μεγάλο ποσοστό την έκβαση του αγώνα για κάθε μονοθέσιο. Εκεί υπάρχουν επίσης τρεις περίοδοι. Έξι οδηγοί αποκλείονται στην πρώτη, άλλοι έξι στην δεύτερη και 10 παλεύουν στην Τρίτη για την πολύτιμη pole position.

sport24