Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων:

Σημερινή: Με  τίτλο «Τσαβούσογλου: Δύο κράτη – ένα έθνος» αναφέρεται στις δηλώσεις κατά την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα, όπου μίλησε για λύση δύο κρατών ενώ αναφέρθηκε σε πενταμερή διάσκεψη, στην οποία παρέπεμψε περιουσιακό, εδαφικό και εγγυήσεις. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι “η συσκότιση ανάβει φως για αποχωρήσεις από το Εθνικό Συμβούλιο”. Επίσης γράφει για κέρδη 55 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο στον Συνεργατισμό.

Αλήθεια: Με πρωτοσέλιδο «Στην αντεπίθεση ο Πρόεδρος για τη `συσκότιση`»  γράφει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέφυγαν να πάνε στο Προεδρικό για να μελετήσουν τα έγγραφα για το Κυπριακό, αλλά καθημερινά διαμαρτύρονται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης τα κρατεί στο σκοτάδι. Σε άλλο θέμα γράφει για ιστορική συμφωνία που υπογράφηκε χθες στη Λευκωσία για το φυσικό αέριο, ανοίγοντας το δρόμο για τις εμπορικές συμφωνίες. Επίσης, γράφει ότι μετά τους δασκάλους ηρεμεί και η ΟΕΛΜΕΚ, που ανέστειλε τα απεργιακά μέτρα που είχε εξαγγείλει.

Φιλελεύθερος: Με  τίτλο «Κενό αέρος στο περιουσιακό» γράφει ότι η πρώτη δοκιμή για γεφύρωση των διαφορών στο περιουσιακό, που έγινε στα πλαίσια της νέας φάσης των διαπραγματεύσεων χθες, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, καθώς Αναστασιάδης και Ακιντζί συζητούσαν για 4 ώρες χωρίς οποιαδήποτε πρόοδο. Αλλού, γράφει για ποινικές προεκτάσεις στο βόλεμα της δασκάλας στις Βρυξέλλες. Επίσης γράφει ότι απλήρωτος παραμένει ο τραυματίας δασοπυροσβέστης, δυόμισι μήνες μετά το διπλό θανατηφόρο κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σολέα.

Χαραυγή: Στο πρωτοσέλιδό της, με τίτλο «Αν τα βρουν θα τα πουν και με ΓΓ ΟΗΕ» γράφει ότι είναι πιθανή η διενέργεια τριμερούς συνάντησης με ΓΓ του ΟΗΕ, εφόσον στις 14 Σεπτεμβρίου οι δύο ηγέτες διαπιστώσουν πρόοδο, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να στέλνει παράλληλα μήνυμα ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πολυμερής διάσκεψη αν δεν υπάρχει τέτοια πρόοδος που να επιτρέπει τη σύγκλησή της. Σε άλλο θέμα γράφει για αυξήσεις-φωτιά 10% στους λογαριασμούς της ΑΗΚ. Επίσης γράφει ότι «πετά» ο τουρισμός και παράλληλα η εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Cyprus Mail: Με  τίτλο «Πενταμερής συνάντηση `εάν και εφόσον κρίνω`» αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τις οποίες, όπως γράφει, ξεκαθαρίζει ότι είναι αβέβαιη η συνάντηση στη Νέα Υόρκη, αν ο ίδιος αισθανθεί πως δεν έχει γίνει αρκετή πρόοδος. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στη συμφωνία-ορόσημο Κύπρου-Αιγύπτου για την μεταφορά του κυπριακού φυσικού αερίου. Επίσης, γράφει ότι τα ηλικιακά κριτήρια για πρόσληψη στην Αστυνομία συνιστούν διάκριση, σύμφωνα με έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως.