Πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων:

Σημερινή: Με τίτλο «Τουρκικοί χάρτες με φόντο εγγυήσεις» και γράφει ότι ενόψει του νέου κύκλου των συνομιλιών στο Μον Πελεράν, η τουρκική πλευρά διαμηνύει στο διπλωματικό παρασκήνιο ότι έχει τους χάρτες ανά χείρας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι ιθύνοντες του τουρισμού στρέφουν το βλέμμα στη Γερμανία. Αλλού, γράφει ότι η Βαλεντίνα Τεραζίδη δηλώνει φωτογράφος γεννήσεων.

Αλήθεια: Κύριο θέμα με τίτλο «Τα μάτια όλων στραμμένα στο Μοντ Πελεράν»  παραθέτοντας τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη πριν τη μετάβασή του στο ελβετικό θέρετρο, ότι αναχωρεί με την ίδια αποφασιστικότητα να εργαστεί προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος. Προσθέτει ότι Τσίπρας και Ερντογάν συμφώνησαν να παρακολουθούν τις συνομιλίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας αποκτά ξανά την αίγλη του. Επίσης αναφέρεται στην οικονομία των κατεχομένων, όπου γράφει ότι αυξάνονται οι επενδύσεις από την Τουρκία.

Χαραυγή: Κύριό της  θέμα με τίτλο  «Δεύτερος γύρος μεγάλων προσδοκιών» και γράφει ότι επαναρχίζουν σήμερα στο Μον Πελεράν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, ενώ χθες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε πριν την αναχώρησή του με την πολιτική ηγεσία. Σε άλλο θέμα γράφει για μαθήματα ζωής από μια έκθεση φωτογραφίας με πορτρέτα γυναικών με καρκίνο του μαστού. Επίσης παραθέτει συνέντευξη του τέως Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος λέει ότι η Αριστερά έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Καθημερινή: Με τίτλο «Δίνουν παράλια και παίρνουν πολυμερή» γράφει  ότι από τη συμφωνία για τις ακτογραμμές προκύπτει ότι επιστρέφονται δύο παράλιες περιοχές – πάρκα – ειδικής ζώνης προστασίας σε Καρπασία και Κορμακίτη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πολλοί από τους ανθρώπους που θα πλαισιώσουν τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στα σημαντικότερα αξιώματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας δεν είναι «ένθερμοι» υποστηρικτές της Ελλάδας. Επίσης, γράφει ότι έφυγαν ήδη 50 Συμβασιούχοι Οπλίτες από την ΕΦ.

Μάχη: Με τίτλο «`Κλειδί` το εδαφικό» γράφει στο κύριο θέμα της ότι στο Μον Πελεράν κρίνεται το μέλλον των συνομιλιών, καθώς είτε θα βγει άσπρος καπνός και συμφωνία στο εδαφικό, είτε τα πράγματα θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο. Επίσης προβάλλει συνέντευξη του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου, ο οποίος λέει ότι δεν ωφελούνται όλοι οι δανειολήπτες με ελβετικά φράγκα από το ενδιάμεσο διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Ακόμη γράφει ότι η Τουρκία ενισχύει τους εξοπλισμούς της σε αέρα και θάλασσα.

Sunday Mail: Με  τίτλο «Συντάξεις: Πίσω στο σημείο μηδέν» γράφει στο κύριο θέμα της ότι δύο αποφάσεις δικαστηρίου που κρίνουν αντισυνταγματική τη νομοθεσία για περιορισμό των πολλαπλών συντάξεων σημαίνουν το τέλος των υφιστάμενων προσπαθειών για να διορθωθεί το ζήτημα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι όλα τα βλέμματα στρέφονται και πάλι στο Μον Πελεράν. Ακόμη αναφέρει ότι η Μονάδα Νεφρολογίας στην Πάφο εργάζεται υπερωριακά.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Πολυμερής τέλος Δεκεμβρίου»   γράφει ότι η ημερομηνία αυτή αναμένεται εκτός απρόοπτου να ανακοινωθεί μετά τις συνομιλίες στο Μον Πελεράν, κάτι όμως που θα είναι υπό αίρεση. Αλλού, αναφέρεται στον Ρεΐνς Πρίμπους, τον ομογενή που ανέλαβε νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου. Επίσης, γράφει ότι θα είναι δύσκολη η εξασφάλιση πλειοψηφίας στη Βουλή για όλα τα νομοσχέδια της μεταρρύθμισης του δημοσίου τομέα.

Πολίτης: Με τίτλο “Τα 6 αγκάθια στο Κυπριακό” αναφερεται στη σημερινή επανέναρξη των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν. Σε άλλο θέμα με τίτλο “οι εκλογές των χρεωμένων” αναφέρεται στα χρέη των εκλογών.